Gode råd om Halloween

Det er mange råd og retningslinjer når det gjelder denne nye tradisjonen som vi har adoptert fra det store utland. Når jeg søker opp regler i utlandet, så kan det virke som om det kun er oss Nordmenn som har opprettet slike retningslinjer som skal ta vare på både halloweenerne (er det et ord?) og de stakkars husstandene som blir besøkt. Det nærmeste jeg har funnet «regler» i utlandet må være at alt godteri må være innpakket og at en _MÅ_ kle seg skummelt, siden det er hele konseptet.

 

Da tror jeg at jeg liker den norske varianten bedre der en kan kle seg akkurat hvordan en ønsker, målet er ikke å skremme livskiten ut av hverandre og at det faktisk ikke er greit å pepre husene med egg når de har gått tom for godteri.

 

Det er ikke kun kostymet som gjør en god Dracula! En må selvsagt også leve seg inn i rollen og ha den rette «attityd!»

 

De gode rådene

  • Er utelampen slått av, er det bare å gå forbi huset. Enten er ikke eierne hjemme, eller så ønsker de ikke besøk. En sparer egentlig tid på en slik ordning kan dere forklare ungene, da rekker en over flere hus som ønsker en velkommen før det er for sent.
  • 21:00 virker å være tidspunktet der Halloween runden skal være rundet av. Småbarnsfamilier har begynt å legge barna, noen ønsker kanskje en liten rolig stund før de skal legge seg, eller en vil rett og slett puste ut etter å ha gått i skytteltrafikk til døren hele kvelden.
  • I motsetning til i USA eller i det store utland generellt, så er det ikke meningen at en skal skremme hverandre denne kvelden. Konseptet er utkledning, og jeg hørte på radioen at Mexikaner, Indianer og ikke minst «Slutty nurse» er like populære kostyme foran årets Halloween som det f.eks Zombie eller Killer clown er. Å ja, det viser seg også at «terrorist» med «bombebelte ikke» er lov i det hele tatt. Bruk hodet.
  • Det er mørkt ute om kveldene. Bruk refleks. Dette være seg om en er utkledd barn eller foreldre som følger barna.
  • Til husstandene, ta godt imot barna, gi innpakket godteri og behandle dem som helt vanlige gjester. Hvis dere ikke ønsker besøk, se det første punktet.

 

// På bildene i artikkelen er minsten og midterste iført kostymer sendt Vidunderpappa i samarbeid med Riktige Leker, en leketøysbutikk som har et stort utvalg for de som ønsker å kle seg ut, enten på Halloween, om en skal gå jule eller nyttårs-bukk eller om en skal på karneval. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.