Gode råd til den perfekte familieferien!

I regi av Visit Sweden, har jeg de to siste årene fått reise rundt i Sverige og oppleve flotte steder, flotte attraksjoner og ikke minst mange flotte mennesker! Jeg har tenkt å presentere de kanskje fineste stedene i Sverige her i artikkelen, så kan dere kanskje planlegge en ferietur til nabolandet i sommer?

Jeg har fått lov til å besøke områdene Vest Sverige og Småland og det er her jeg vil anbefale enkelte reisemål. Det er helt sikkert mange flere steder som en bør besøke i resten av Sverige også, men en får mye kos og gøy for pengene om en bare velger et av mine nevnte steder!
 

Skara Sommerland Camping

Vi begynner i Vest Sverige og en flott campingplass som ligger like ved et populært sommerland, nemlig Skara Sommerland Camping. Skara Sommerland kan skilte med Skandinavias største vannland og det er aktiviteter (utfordringer) både for store og små om en bare tør. Hvis en ikke har campingvogn selv, har en mulighet til å leie både hytte og campingvogn bare 45 meter fra inngangen til sommerland!

Akkurat bittelitt for tung for «Røde Baron» på @skara_sommarland , men akkurat tung og lang nok for sukkerspinn, heldigvis ❤☀ #visitsweden #västsverige #vidunderpappa #sommertur #nyterlivet #sol #skarasommarland

 

Norrkvern og Norrkvarns slussområde – Norrqvarn Hotell & Konferens

Vi holder oss i Vest Sverige, men velger å ta oss en sykkeltur langs flotte Göta Kanal! Vi besøkte Norrkvern og Norrkvarns slussområde på en nydelig sommerdag, fikk oss en helt fantastisk piknik etter å ha syklet i ca halvtimen oppover kanalen og avsluttet med en lengre joggetur. Overnatting fikk vi på Norrqvarn Hotell & Konferens som ligger omtrent i hoppeavstand fra selve kanalen. Dette var et flott sted, med herlige ansatte og kan godt være base om en ønsker å utforske slusene og kanalen mer enn det vi rakk.

Vidunderpappa fortsetter turen i vest Sverige og stopper i dag i Norrkvarn slussområde der vi ser på sluser, seilbåter, sykler og fika-kurver! Les mer om turen på bloggen vidunderpappa.no! @norrqvarnhotell @vastsverige @visitsweden #vidunderpappa #visitsweden #västsverige #sommertur #norrkvarn #norrkvarnsslussområde #götakanal #norrqvarn

 

Daftö Camping

På vei til nye reisemål i Sverige kan det, ihvertfall for oss vestlendinger, være greit å ta en pust i bakken og en liten pause når en passerer grensen etter 10 timer kjøring. Daftö Camping og Daftö Land ligger i Strømstad og er en perfekt oase for de som ønsker å hvile mellom to lange kjøreturer. Daftö kan også fungerer som feriemål i seg selv og barna elsket både badebassenget på selve campingen og de mange aktivitetene vi kunne finne på Daftö Land. I tillegg var det et yrende folkeliv og mye å finne på rundt hyttene og campingvognene på selve Daftö Camping også.

Akkurat høy nok! En gledens dag for midterste! 130 cm baby!

 

High Chaparral

High Chaparral, western på ekte! I Småland finner en Western-byen High Chaparral, og for en gjennomført og spennende opplevelse! Her var vi innom Mexico der Zorro holdt hus, vi besøkte en ekte indianerlandsby, vi fikk med oss konsert fra Saloonen og vi møtte selveste Lucky Luke! OBS! Dersom du har som voksen og foreldre et ønske om at barna dine ikke skal få et forhold til våpen og pistoler, hold dere langt unna, for her smeller det i kruttlapper både fra barn og overraskende mange voksne!

 

Igjen gikk Dalton-gjengen i fellen og ble tauet inn av mannen som trekker raskere enn sin egen skygge, Lucky Luke! Et fantastisk morsomt show!

 

Flott forestilling av ekte indianere! Barna fikk til og med lov til å holde øksen!

 

Två röda hus

Overnatting på ferie kan være helt vidt forskjellige opplevelser. Av og til er det et mareritt, av og til er det et sted å sove og ikke noe mer enn det, men av og til får en gleden av å overnatte på et sted som «Två Röda hus»!

Å lage et sted å sove på bygden i nærheten av dyr og flotte naturopplevelser er noe som alle kan gjøre og i en viss grad lykkes med. Å kombinere Bed & Breakfast med cafè og butikk er heller ingen umulig oppgave, selv om det nok krever en del ekstra av eierne. Å tilføre stedet varme, kjærlighet og egenart, slik som ligger i grunnmuren til «Två Röda Hus» derimot er et kunststykke, et kunststykke som eier Therese har lykkes med 100%.

Ikke uventet anbefaler jeg ALLE som skal feriere i Småland om å ta seg en tur innom «Två Röda Hus», enten for å overnatte eller for å ta seg en kopp kaffe i fantastiske omgivelser. Som minsten sa på vei i bilen, «Vi fikk en ny bestevenn i dag pappa, hun heter Therese!«

Bilde tatt av eldste på en av sine turer rundt «Två røda hus»

 

Astrid Lindgrens Värld

«Astrid Lindgrens Värld» finner en i Vimmerby i Småland. Det første som møter oss er en rekke butikker i forskjellig innpakning der en kan kjøpe alt fra suvenirer, til noe godt å bite i. Langs gatene går karakterer fra Aatrid Lindgrens univers som vi fort kjenner igjen. Vi kan videre besøke steder fra bøkene og alt er veldig autentisk med hvordan Astrid Lindgren beskriver bygder og hus i bøkene sine. Det er sklier for barn og en skal ikke være overrasket om en blir møtt av Betjent Kling og Klang når en kommer ut av sklien. Alt er profesjonelt, alt er rent og pent og alt er upåklagelig.

Det vidunderpappa kom for og se og det som definitivt ble favoritten var alle showene som går på forskjellige scener i parken. Jeg fikk være vitne til at barna knuste de voksne på musikk quiz ala «Beat for Beat», jeg fikk se Madicken (eller Marikken på norsk) hoppe paradis og jeg fikk se Karlson på taket komme ned fra taket for å leke med lillebror. Showene jeg vil aller mest anbefale for mine lesere og for folk som vurderer å reise til Vimmerby og Småland må være «Brødrene Løvehjerte», «Pippi Langstrømpe» og ikke minst «Emil i Lønneberget». Jeg lo godt når jeg for første gang i livet virkelig skjønte hvor vanskelig det er å være far på Katthult. Fikk virkelig forståelsen for behovet for en Snekkerbu!

 

Dreamteam på «Brødrene Løvehjerte» show! Eldste var fotograf for anledningen.

 

Igjen har Emil gjort et «hyss» og igjen bærer det rett i Snekkerboden

 

Seläter Camping

Om jeg som far skulle ha beskrevet det perfekte sted å overnatte etter en uke på farten, så hadde det blitt et sted som Seläter Camping på Strømstad! En rolig camping-plass, som til tross for en avslappet atmosfære kan by på lekeplass for barna, minigolf, sletter og marker som innbyr til egentid og egne aktiviteter og ikke minst en nydelig sandstrand i gå-avstand fra de fine hyttene som vi fikk overnatte i.

Vi grillet om kvelden, fikk sitte og slappe av utenfor hytten, tok oss en lengre tur på stranden og ungene løp til og fra lekeplassen der de virkelig koste seg! Av og til er ikke en karusell som går i 1000 km/t eller et show med profesjonelle skuespillere nødvendig for å nyte sommerferien.

 

En av favorittaktivitetene på Seläter Camping er krabbefiske! Da må utstyret være i orden!

Herlig å bare nyte en rolig dag i nydelige Sverige!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.