Livet etter lineær-TV.

Erfaringer etter å ha, for to år siden, kastet ut den digitale dekoderen som ga meg de tradisjonelle TV-kanalene som baserer seg på en lineær oppbygning.

 

Etter at jeg, for ca 2 år siden, tok motet til meg og sa opp den lineære TV avtalen min, sitter jeg igjen med en del tanker og erfaringer. Det er i utgangspunktet litt vågalt å gi slipp på noe en har hatt siden tidenes morgen, og en ønsker jo ikke å være den som «går glipp av» viktige sendinger på TV som igjen blir ivrig diskutert i lunsjen dagen etterpå. Saken er at jeg nå, etter 2 år uten «TV», har kun hatt én utfordring. Det var Håndball EM i 2016 for menn som TV3 hadde rettighetene til, samtidig som de ikke hadde en god løsning for strømming. Ellers har det ikke vært problemer å finne løsninger med strømming som dekker det lineære tilbudet hos de store TV-selskapene. Før jeg ramser opp hva tjenester jeg i dag abonnerer på etc, så skal det sies at jeg ikke sa opp den lineære løsningen for å spare penger, det var mest for å ha kontroll over TV-tilbudet hjemme og få inn akkurat de tjenestene som jeg selv ønsket å ha.

 

Minsten slapper av på vidunderpappas fang. Good times.

 

Nå som jeg ikke er avhengig av tv-tuner og stasjonære løsninger, så er vi også friere i huset til å finne den underholdning vi ønsker og kan nyte denne underholdninger der vi ønsker om det så er på TV, på PC/bærbar PC, på mobiltelefon eller på nettbrett. Det setter selvsagt en del krav til nettilgang og det trådløse nettverket hjemme , men når dette er på plass, har en full frihet og tilgang på alt som nettet har å tilby digitalt.

 

Per i dag har vi installert følgende apper som dekker det meste av strømming på våre enheter, TV2 Sumo, Netflix, NRK og Dplay er alle tjenester som pumper ut nye serier og filmer jevnlig, og der det før var vanskelig å finne noe av interesse, så er problemet i dag at jeg ikke rekker over en brøkdel av det jeg ønsker å se. Videre er det med god nettilgang og trådløst nettverk lett å finne andre gode underholdningstilbud på nett. Mens Vidunderpappa holder seg oppdatert på nyheter online, holder barna seg selvsagt oppdatert på de beste spillene som ligger på Apple App Store og Google Play, noen kvelder kan til og med litt nettspill friste i kontrollerte former.. På Spotify har vi familieabonnement og som hardcore pappa-gamer, er også Steam et naturlig sted å besøke på spill-PCen hjemme.

.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.