Stråling og andre hverdagsfarer!

// Artikkel laget i samarbeid med RadiCover.no //

De senere år har jeg hatt kabel-fobi. Har det vært mulig å løse problem og utføre oppgaver trådløst, så har dette vært å foretrekke. Å se kabler ligge langs bakken eller å se de hengende ned fra kommoder og bord gir vondt i både øyne og hode. Jeg har vel klart å løse det aller meste trådløst de siste årene og har klappet meg selv på skulderen over vel gjennomført kabelfjerning! Så kommer RadiCover på banen, ut av det blå og lurer på om jeg har tenkt på stråling! Jeg lurer på om de tenker på sånn radon eller kjernekraft og kan forsikre personen om at jeg ikke er radonutsatt og at nærmeste atomkraftverk er i Sverige så vidt jeg vet. Nei, jeg tenker på strålingen fra nettbrett og mobiltelefon sier hun mens hun prøver å holde seg alvorlig over min atom-frykt. Ja, du vet at både nettbrett og mobiltelefonen din avgir mobilstråling i en eller annen grad, men at du kan beskytte deg fra dette? Nei, altså… stråling… jeg har trådløs ruter da?

Mange vet lite om farene ved mobilstråling, selv om tema er oppe i media ved jevne mellomrom. RadiCover har spesialisert seg på mobilstråling og på utstyr som kan verne om forbrukerne. Radicover informerer følgende om hva mobilstråling egentlig er:

«Mobilstråling – eller elektromagnetisk stråling – oppstår i og omkring en mobiltelefon, iPad, babyalarm og andre trådløse apparater i det øyeblikk vi ønsker å opprettet kontakt mellom telefonen og en sentral enhet – f.eks. en mobilmast, en WIFI-ruter eller en basestasjon for babyalarmen. Det kan med andre ord ikke opprettes kontakt mellom to trådløse apparater hvis det ikke er et elektromagnetisk felt mellom dem.»

 

Jeg fikk utdelt to mapper som jeg nå har testet i 2 uker. Den ene mappen er til mobiltelefonen min og den andre mappen er til nettbrettet mitt. Begge mappene er i ekte skinn og skal være slitesterke samtidig som de ser veldig bra ut! Mobildekselet er av typen lommebok/deksel som er veldig populært om dagen. Dekselet til iPaden er litt samme designet uten lommebok-delen. Radicover har også andre produkter som anti-strålingsprodukter, utallige deksler til mobiltelefoner og nettbrett, surfeteppe til laptop, poser til babycallere, og forskjellige hodetelefoner med luftrør. Jeg skulle se om dette vernet hadde noe å si for min allmenne tilstand.

Av mindre alvorlige bivirkninger/plager som stråling kan føre til, er det følgende jeg skal vurdere om har blitt bedre med 14 dagers bruk av mappene fra RadiCover.

Dagligdags bivirkninger:

* Hodepine
* Tretthet og uopplagthet
* Hukommelseproblemer
* Konsentrasjonsproblemer
* Søvnproblemer
* Lærevansker

Alvorlige bivirkninger (Alvorlige bivirkninger som følge av stråling blir diskutert, forsket på osv. Dette er klippet ut fra RadiCover sine nettsider og må vurderes ut i fra det.):

* Økt risiko for å utvikle kreft.
Vitenskaplig forskning anslår at unge som bruker mobiltelefon har 520% større sannsynlighet for å utvikle kreft enn dem som ikke gjør det. For voksne er tallet 270%.

* Økt risiko for å utvikle dødelige svulster
Mobilstråling kan forårsake en bestemt type ondartet svulst som kalles glioma. Denne svulsttypen er dødelig.

* Økt oppvarmning av hjernen
Mobilstråler er mikrobølger, og de varmer opp hjernen på samme måte som strålene fra en mikrobølgeovn varmer opp mat.

* Negativ effekt på kroppens celler, organer, vev og DNA
har vist at mobilstråling forstyrrer kroppens celler, organismer og DNA. Dette kan igjen føre til ubalanse og sykdommer. Videre innvirker mobilstråler på kroppens DNA, noe som kan føre til biologiske forstyrrelser, sykdommer og kreft.

* Svekket immunsystem
Forskning har vist at immunsystemet kjemper imot når det utsettes for elektromagnetisk stråling. Det forsvarer seg på samme måte som det vil forsvare seg mot bakterier og virus. Men ved elektromagnetisk stråling har det ikke en sjanse, og blir gradvis svekket.

* Nedsatt fertilitet
Forskning har påvist at det er sammenheng mellom mobilstråling og menneskets forplantningsevne. Mobilstråling kan med andre ord medvirke til at det blir vanskeligere og vanskeligere å få barn.

Vidunderpappas strålingstest

Jeg oppbevarer, som sikkert mange andre gjør, både mobil og nettbrett på nattbordet om natten. Der ligger mobiltelefonen på lading natten over. Mobiltelefonen ligger på et metallbrett, som jeg tidligere har lært er lurt med tanke på faren for brann. Nå skulle vi se om jeg, ved bruk av RadiCover mappene, var mer opplagt, hadde mindre hodepine og muligens husket morgenrutinene etter en god natt søvn.

Å teste slik er vanskelig. Kanskje kan jeg komme med en ny oppdatering over sommeren og så se om den allmenne tilstanden er bedre. Det har nemlig gått litt opp og ned både på hodepine og på tretthet. Å legge skylden på stråling alene blir noe urettferdig da VM i fotball nok har påvirket opplagtheten i større grad enn mobiltelefonen. Jeg mener dog at en skal ta stråling på alvor, følge de råd som blir gitt og helt klart vurdere både en, to og fem ganger om faktisk mobiltelefon og nettbrett trenger å ligge 32 cm fra hodet om nettene. Det er en ekstra trygghet i hverdagen å benytte seg av disse coverne til RadiCover. De koster noen hundrelapper hver, men det gjør nok vanlige covers også. Så får hver og en vurdere om nattesøvnen blir bedre om en er trygg på at ihvertfall stråling tilhører fortiden.

Hvis du har lyst til å redusere mobilstrålingen hos dere, så har Radicover 10 gode råd på sine hjemmesider som ikke er avhengig av produkter som de Radicover selv leverer. 

NB: Ved skolestart har Vidunderpappa fått lov til å trekke ut en heldig vinner av både nettbrett og mobil-deksel! Følg med i midten av august for en spennende konkurranse i samarbeid med Radicover!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.