The Gathering 2019

På slutten av 90-tallet og helt i starten av 00-tallet (om en kan si det), kjørte undertegnede en alternativ, men fantastisk, påske! 6 år på rad reiste vi på såkalt dataparty (lanparty, copyparty, link eller bare lan… kjært barn har sykt mange navn).  Vi var en gjeng fra Bergensområdet som besøkte The Gathering både på Rykkinn, i Stavanger og selvsagt til slutt i Vikingskipet på Hamar. Vi var også en liten tur innom Dreamhack i Borlange i Sverige. Turene husker jeg med en fantastisk nostalgisk glede der vi spilte spill, kopierte hundrevis av disketter (!?) og bidro nok til Commodore og Amigas fall på helt vår egen måte. Vi fikk snakket med andre likesinnede, lærte oss å få liv i skrøpelige PC’er, spiste brød med smøreost på budsjett og fikk med oss film høyoppløselige filmer på LaserDisc! Å ja! Vi var et år også med på en offisiell konkurranse. Husker ikke om bidraget vårt (en intro) fungerte nok til å bli vurdert i konkurransen, men gøy og spennende var det!

Grunnen til at jeg skriver om gamledager på denne måten er rett og slett fordi jeg i år fikk mulighet til å besøke The Gathering igjen! Jeg vant billetter på Facebook etter en konkurranse holdt av nettverksleverandøren nLogic, så jeg tenkte at jeg i etterkant av partyet kunne fortelle småbarnsforeldrene i det ganske land hvorfor dere bør kjøpe en PC til de unge håpefulle og kanskje bli med dem innendørs neste påske?!

Om min kone hadde like mange sommerfugler i magen som meg selv når vi nærmet oss inngangsdøren på Vikingskipet tviler jeg litt på, men hun stilte sporty opp og fikk til og med sin egen gaming-mus som takk for deltagelsen!

8 grunner for å bli med innendørs i påsken!

 1. Du og din(e) unge lovende vil oppleve noe fantastisk sammen! Kanskje dere begge to kan lære noe sammen og bygge noen fantastiske relasjoner rundt data/spill?
 2. Du og din(e) unde lovende vil bli en del av et fantastisk miljø der det er plass til alle. En kan spille, programmere, være kreativ i konkurranser (tegne, lage musikk, lage video etc), se hva som befinner seg i dataverdenen generelt osv.
 3. Om ikke du er oppdatert på hva som skjer på datafronten, så kan det jo hende at du nå får et helt nytt innblikk i hva som befinner seg på mobiltelefonen, nettbrettet eller på datamaskinen til minsten?
 4. Slå minsten i hans/hennes eget favorittspill og lær han/henne å tape! En læring for livet.
 5. Gi minsten en trygg innføring i dataverdenen der dere sammen setter rammer og finner et felles rom for nerding!
 6. Legg et fantastisk grunnlag for en gryende IT-interesse videre!
 7. Ha det gøy, sammen og skap minner og kanskje forventninger til neste dataparty?
 8. Benytt deg av de gode alternative tilbudene i salen, om det er å få sett en kinofilm, deltatt på et seminar, kledd deg ut og få smaken av cosplay eller kanskje du trenger en ny PC? Det finnes mange gode tilbud spesielt for de som deltar på TG.
Vidunderpappa forsøker seg som videoblogger når han åpenhjertig fortelle om sine timer på The Gathering 2019.
Så var det på vei hjem igjen, takk til The Gathering og Vikingskipet for denne gang!

Comments 2

 1. Litt skuffet over at musikken i filmen utenfor vikingskipet ikke var «Boten Anna», «Brittas …» eller «Freestyler»! Good times! 🙂

  1. Post
   Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.