Vidunderpappa besøker Sverige, Astrid Lindgrens Värld

// Tur sponset av Visit Sweden //

Vidunderpappa har fått lov til å teste ut feriering hos søta bror, og jeg vil her på vidunderpappa.no legge ut en reisedagbok der jeg viser frem det ypperste Sverige og spesielt Småland har å by på!

Før turen vår til Sverige var det flere steder på programmet hverken jeg eller barna hadde hørt om. Vi skulle besøke western-byen «High Cap..», Filmbyen etc, og alt vi visste om stedene var det vi hadde klart å google oss frem til i forkant av turen. Når det gjaldt dagens besøk, selve rosinen i pølsa, «Astrid Lindgrens Värld» hadde ihvertfall Vidunderpappa hørt om stedet tidligere. Astrid Lindgren har et veldig godt rykte her i Norge og mange voksne har vokst opp med filmene og bøkene i barndommen. Dette har igjen ført til at mange har besøkt nettopp «Astrid Lindgrens Värld» og tilbakemeldingene på denne tema-parken er kun positive!

«Astrid Lindgrens Värld» finner en i Vimmerby i Småland. Parken er svær og vi fikk tidlig signaler om at den om sommeren er veldig populær. Når vi kom kjørende inn mot parken, 10 minutter etter åpningstid var det allerede en lang rekke med kø, både til parkeringsplass og for å få billetter. Heldigvis er dette er park som har veldig gode rutiner rundt disse tingene, så køene bevegde seg og vi var fort inne i selve parken. Det første som møter oss er en rekke butikker i forskjellig innpakning der en kan kjøpe alt fra suvenirer, til noe godt å bite i. Langs gatene går karakterer fra Aatrid Lindgrens univers som vi fort kjenner igjen. Vi kan videre besøke steder fra bøkene og alt er veldig autentisk med hvordan Astrid Lindgren beskriver bygder og hus i bøkene sine. Det er sklier for barn og en skal ikke være overrasket om en blir møtt av Betjent Kling og Klang når en kommer ut av sklien. Alt er profesjonelt, alt er rent og pent og alt er upåklagelig.

Det vidunderpappa kom for og se og det som definitivt ble favoritten var alle showene som går på forskjellige scener i parken. Jeg fikk være vitne til at barna knuste de voksne på musikk quiz ala «Beat for Beat», jeg fikk se Madicken (eller Marikken på norsk) hoppe paradis og jeg fikk se Karlson på taket komme ned fra taket for å leke med lillebror. Showene jeg vil aller mest anbefale for mine lesere og for folk som vurderer å reise til Vimmerby og Småland må være «Brødrene Løvehjerte», «Pippi Langstrømpe» og ikke minst «Emil i Lønneberget». Jeg lo godt når jeg for første gang i livet virkelig skjønte hvor vanskelig det er å være far på Katthult. Fikk virkelig forståelsen for behovet for en Snekkerbu!

Marikken og Lisabeth på Junibakken! Midterste følger nøye med!

Karlson på taket oppdaterer seg på hva som skjer i verden, med Lillebror som eneste selskap

Igjen har Emil gjort et «hyss» og igjen bærer det rett i Snekkerboden

Far til Emil finner liten glede i at Emil har trent opp grisen til å gjøre enkelte kunster

Brødrene Løvehjerte legger planer, mens skumle vakter sniker rundt hushjørnene

Dreamteam på «Brødrene Løvehjerte» show! Eldste var fotograf for anledningen.

På besøk i slottet til Ronja Røverdatter!

Pippi Langstrømpe viser kunster hjemme på Villa Villekulla

Dagens sangquiz blir ledet av ingen ringere enn Kling og Klang samt en sangfugl ved navn Fru. Prysselius!

Store barn, eller liten by! Uansett! Makten de føler kan leses i ansiktene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.