Vidunderpappa er på besøk i Sverige. Dag 3, M/F Liden!

// Sverigetur sponset av Visit Sweden

Siste dag og siste aktivitet for vidunderklanen! Fartøyet M/F Liden skulle få ta oss med fra Örebro til Kungsbryggan via Svartåns munning i Hjälmaren. Dette betydde både sluser og ikke mindre enn to broer som måtte vike når dette fartøyet fra 18-hundretallet kom seilende.

M/F Liden, bildet lånt av swedentips.se.

 

Absolutt ingenting å si på omgivelsene når vi sakte men sikkert putrer fremover på elven!

 

Siden vi bor på vestlandet og strengt tatt er vokst opp med havet og har i tillegg hatt tilgang på båt store deler av livet, så var det slusen vi var mest nysgjerrige på. Hvordan kommer en seg egentlig opp og ned en «etasje» når en seiler på en elv?

Minsten og midterste fulgte nøye med når vannet fosset inn i slusen.

 

Vi ble tatt godt imot av skipper og besetningen på M/F Liden! Turen skulle ta like over en time og Örebro viste seg frem på aller beste måte når vi putret avgårde på elven. Det var mulig å få servert kaffe eller noe mer kjølig under «seilasen» og det var egentlig bare å sette seg tilbake i setet og nyte været, omgivelsene og de mange historiene som ble fortalt av besetningen og som små filmsnutter på TV’ene i båten.

 

Minsten tok like godt vare på klistremerket som sikret han adgang til Örebro Slott! Det kan jo hende jeg vil inn der en tur i kveld også forklarte han og kunne vel ikke helt forstå hvor korttenkt resten av reisefølget var.

 

I over 30 grader i skyggen, var midterste fint ferdig når vi kom i land etter seilturen vår. Heldigvis var det ikke mangel på hverken is eller brus i Õrebro denne dagen heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.