Vidunderpappa tester TomTom Touch aktivitetsmåler!

// aktivitetsmåler sponset av TomTom //

Vidunderpappa skal om ikke mindre enn en måned forsøke seg på en livslang drøm, nærmere bestemt en hel maraton! Hva passet da bedre enn at TomTom sendte meg sin nyeste aktivitetsmålet med navn TomTom Touch for å hjelpe meg til å forberede dette løpet?

 

En diskret og fin klokke med touchskjerm!

 

Nå skal det være sagt at jeg faktisk fra før er en ivrig TomTom bruker og har pulsklokke fra nettopp denne produsenten, så jeg er litt bevandret i TomTom verden når det gjelder apper og programvare.

Det som skiller TomTom fra mange andre aktivitetsmålere der ute, er muligheten til å måle puls på håndleddet uten bruk av ekstra pulsbelte. Dette er en stor fordel når en bare vil ut på en kjapp løpetur og ikke ønsker å stresse med pulsbelte i tillegg til selve klokken,

 

Klokken kan i tillegg til denne pulsmålingen skilte med:

  • LCD-skjerm med høy kontrast som også er touchskjerm
  • Uansett aktivitet vil klokken registrere antall kalorier du forbrenner, aktivitetstid og puls
  • Skrittellet
  • Automatisk registrering av søvnmønsteret ditt og veileder deg i hvordan søvnkvaliteten kan bli bedre
  • Med Bluetooth Smart tilkobling kan du motta varslinger om innkommende samtaler og meldinger (iOS og Android kompatibel)

 

I bruk!

Første møtet med aktivitetsmåleren var at den ba om å bli koblet opp mot en mobil som kjørte appen «TomTom MySports». Dette var i seg selv en enkel prosedyre og informasjon om hvordan dette kunne løses var nøye beskrevet i selve appen. Appen i seg selv var ingen revolusjon i aktivitetsmåler-verden og jeg noterte meg et minus i margen her. Bedre ble det ikke når jeg en dag mistet tilkoblingen til appen og selve klokken ble ubrukelig. En måtte faktisk koble klokken til en datamaskin, tilkoblingen til mobilen måtte slettes på mobilen og så kobles opp på nytt. Dette var en utrolig tungvint løsning, men som svar på tiltale lanserte Tomtom en ny app for bare et par uker siden, nemlig «TomTom Sports», som fremstår som en mye mer helthetlig og moderne portal mot hele produktserien til Tomtom som pulsklokker og aktivitetsmålere. Etter at jeg installerte denne nye appen har jeg ikke hatt problemer som nevnt over.

Aktivitetsmåleren noterer ganske nøyaktig puls, antall skritt jeg har gått og den beskriver også søvnen min ganske nøyaktig. Nå er det litt forsinkelse på pulsen, så det er mulig at sportsutøvere som trener mot puls og gjerne har store svingninger i pulsen ved intervaller etc. ikke er helt hjulpen. Men for «normale» personer som ønsker en registrering av aktiviteten ila dagen, så er denne klokken topp. Det at en måler puls uten pulsbelte er en, som tidligere nevnt, fantastisk løsning!

 

En aktivitetsmåler gir en motivasjon til å hele tiden strekke seg etter nye mål! Her etter endt løp i Vinterkarusellen!

 

Konklusjon!

TomTom Touch er en aktivitetsmåler som gjør akkurat det den skal! Den monitorerer aktiviteter du har gjort ila døgnet og presenterer dette på en fin måte i den nye appen «TomTom Sports»! Et pluss for innebygget pulsmåler for håndleddet, men kanskje et minus for problemene jeg hadde når aktivitetsmåleren hadde mistet tilkoblingen til mobiltelefonen og jobben som måtte gjøres for å få dette på plass igjen. Mulig dette er fikset i den nye versjonen av mobil-appen, men ødelegger ikke tilkoblingen for å finne ut av det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *