5 myter som kan slettes i dag!

Nå er Vidunderpappa kanskje ikke den skarpeste kniven på taket, men når det gjelder barneoppdragelse kompenserer jeg lett med erfaring. Og når jeg tok meg 10 minutt og virkelig tenkte gjennom hva jeg kunne bidra med på informasjons-fronten så kom jeg frem til 5 myter som jeg i dag vil avkrefte. Hvis dette ikke gjelder dine barn, så vil jeg tro at ditt barn er spesielt og at du kanskje har lykkes med en ting eller to som jeg ikke har fått til? Kom gjerne med en tilbakemelding snarest og motbevis mine oppklaringer under! Takk. #MYTE# Du får full kontroll om morgenen dersom du lager matpakken dagen i forveien #REAL LIFE# Det er klart at du får noen minutter bedre tid om morgenen, men med 3 unger følger uendelig antall kombinasjoner som kan føre til problemer. Og siden det er uendelig med kombinasjoner er det vel heller ingen vits i å ramse opp? #MYTE# Ungene sover lenger om morgenen dersom du legger de senere på kvelden #REAL LIFE# Nei, ikke mine ihvertfall. De står opp til samme tid uansett, men blir proporsjonalt surere med hvert minutt de får være oppe ekstra kvelden før. #MYTE# Stramme regler, rammer og køkultur gir fornøyde og glade barn. #REAL LIFE# Nei, mine blir mest lykkelig om de får mest, er først og blir kåret til vinner hver gang. Merkelig det der. #MYTE# Premiering vil lokke barna til å strekke seg i riktig retning! #REAL LIFE# Nei, premiering hos oss fører til at ungene legger vekk arbeidsoppgavene (om så er «å spise opp», «rydde ferdig etc.») og gjøre seg klar for premiering. Og når da far har ryggrad som en overkokt spaghetti – så blir det mye premiering og lite «arbeid» hjemme hos oss! #MYTE# Skryt vil gjøre barn selvsikre og mer lykkelig i hverdagen. #REAL LIFE# Hvordan mine barn tar skryt/kritikk eller tilbakemeldinger generellt er veldig dagsform-relatert. Like ofte kan skryt som kjeft føre til gråt. Har funnet ut at den gode dialogen med ungene må komme etter en kjapp analyse av form og humør. Noen dager er det best å ikke snakke til, men å bli snakket til. minsten-dooh