Å få tid til det en har lyst til

Jeg har virkelig kjent på at «skal bare» har endret seg fra når jeg var ung til voksen alder. Det var vel kanskje Gunilla Bergströms, Albert Åberg, som sammen med pappaen innførte selve begrepet «skal bare»? Likevel viser det seg at «skal bare» står like sterkt i virkeligheten som det det står i bøkene til den svenske forfatteren

Skal bare, som barn.

Før brukte jeg, som alle andre barn, «skal bare» for å få noen minutter ekstra tid til det jeg virkelig hadde lyst til. Det kunne være å bare være noen minutter ekstra på fotballbanen. Det kunne være å bare se ferdig den ene episoden med «He-man» på TV. Eller det kunne være å bare lese ferdig et avsnitt i Donald bladet jeg hadde liggende på rommet.

Ungene er definitivt i “skal bare” fasen nå og kanskje minsten spesielt har alltid noe han bare skal gjøre før han kan gå over til fars oppgaver.

Skal bare spille ferdig…

Skal bare, som voksen!

Nå er det stikk motsatt føler jeg. Nå skal jeg bare ta oppvasken. Jeg skal bare sette på noen klær eller jeg skal bare kjapt rydde opp i stuen. Alt dette før jeg skal gjøre noe jeg virkelig har lyst til som f.eks ta meg et spill «Dota 2», få sett litt TV på Strim eller få spilt noen kroner på Casino på nett.

Uansett hva jeg heller har lyst til, så føler jeg kanskje at veien frem til andre enden av «skal bare» er enda lengre i dag enn det var som ung. Kanskje var vi flinkere til å prioritere før? Kanskje var vi staere? Eller kanskje vi rett og slett gjorde det vi hadde mer lyst til?

Et enkelt liv – få tiden tilbake!

Nå skal ikke jeg oppfordre noen til å legge ned arbeidet, la oppvasken vokse og heller gjøre det en mest har lyst til. Kanskje burde vi likevel lytte til de ønskene en faktisk har? Bare bruke tid på å gjøre noe ufornuftig som en faktisk har lyst til også?

Jeg tror løsningen er å leve et enkelt liv. Ikke ha så mange eiendeler som igjen genererer oppgaver, gjøremål og rot. Et ryddig bord er alt som skal til for at en skal kunne finne frem til spennende og varierte aktiviteter.

For å finne frem til og få tid til – det en har lyst til.