Brettspill hos Vidunderfamilien. En billedserie.

// Brettspillet "Mitt skip er lastet med" sponset av Tactic

Jeg har jo flere ganger nevnt at Vidunderfamilien, uvisst av hvilken grunn, velger å nyte en kamp på brettspill-arenaen! Vidunderpappa selv hevder han har vokst fra de mest voldsomme følelsene rundt dette å tape i brettspill. De rundt han har så vidt kjent på hva spekter av følelser de har omkring spill generelt og brettspill spesielt

Mitt skip er lastet med…

Det var en helt vanlig onsdag. En helt vanlig høstkveld. Folk generelt var helt vanlig trøtt og bare ventet på at klokken skulle bli nok til å forsvare at en skulle legge seg. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg så lyset i horisonten og var fornøyd med dagens innsats når midterste fikk ideen! Kan vi ikke ta et spill før vi legger oss? Minsten som lå som et dovendyr i sofaen kviknet til og spurte om midterste ville spille først eller sist. Til hans store fortvilelse ville ikke midterste spille Playstation i kveld.Hun ville spille brettspill. Entusiasmen rundt midterste sine planer ble relativt lunkne.

Mot bedre viten, og uten å huske hvordan slike spillkvelder der alle er egentlig litt for trøtt pleier å utarte seg, sa jeg ja ok. Et spill! Midterste jublet og løp i bokhyllen for å hente frem kveldens spill. Mitt skip er lastet med. Spillet har 8+ som anbefaling på deltagerne, noe som er ganske forståelig når en faktisk må kunne skrive for å være med.

Ikke lett å finne de rette svarene når denne dommeren stikker trynet frem og vifter med timeglasset!

Spillet er i gang!

Likevel, det ble kamp. Minsten fikk oppgaven som dommer, mens Vidunderpappa og midterste skulle finne ut hva skipet faktisk var lastet med. Forresten litt koselig å høre at minsten har blitt noe påvirket av far og hans digitale hverdag når han sier “mitt skip har lastet ned” og ikke “mitt skip er lastet med”.

Bokstaven “R” ble plukket ut, timeglasset snudd og kampen var i gang. Jeg har kanskje ristet av meg de verste følelsene omkring å tape, men det mentalt iboende jernteppet var på plass og la seg over brettet som et laken av tvil. Hvilket TV-program begynner på bokstaven “R”? INGEN! Timeglasset rant unna og midterste vant lett! Hun brukte svaret “Ronja Røverdatter” på 7 av 10 kategorier og fikk en relativt heftig poengsum.

Like god vinner som hun er dårlig taper denne tøtta! Godt fornøyd med å ha spilt esset “Ronja Røverdatter” under kveldens “Mitt skip er lastet med”

Jeg og Reveenka skammer oss når vi pakker sammen kveldens brettspill.

Jernteppe!