Noe venting i kø ble det, men med et fint kønummer-system var det bare å vente på tur!

En annerledes annerledes-påske

Det ble en annerledes annerledespåske for Vidunderfamilien i 2020. Familien var, som alle andre familier vil jeg tro, innstilt på en påske med mye hjemmetid. Med utvidet Fortenite-kvote, Netflix-abonnement og mye godsaker i handleposen gjorde også vi oss klare for en uke sammen – kun oss 5, under et tak.

Idyllen, eller det som i 2020 ble definert som idyll, ble fort brutt når midterste fikk mageproblemer. Vi gjorde ikke så mye ut av det i starten annet enn å gi rikelig med vann og rikelig med omsorg og oppmerksomhet. Det var vel bare noe hun hadde spist. Det er ikke helt uvanlig med midterste. Torsdagen måtte vi likevel krype til korset og ta turen på legevakten. Der ble vi tatt veldig godt imot, selv om vi måtte inn i en korona-sluse på baksiden av legevakt-bygget. Det var ikke blindtarmbetennelse og undersøkelsen av en godt tildekket lege ga få svar. Vi fikk se det an, men først måtte vi ta en korona-test. Dette var obligatorisk i disse dager, spesielt hvis det var mageproblemer av midterste sin natur. Vi tok de testene vi måtte og selv om vi ikke mistenkte Covid-19 ble vi selvsagt litt tankefull og litt bekymret.

Det ble en påske preget av at en liten jente hadde vondt og at far løp frem og tilbake for å trøste, for å lage noe godt å spise og for å rette på puten.

Litt etter litt ble midterste bedre og vi misstenker vel noen trøblete tarmer å være årsaken til en vond mage. Kanskje det faktisk kan bli for mye av det gode opp mot og i påsken? Fremover tror jeg også midterste kommer til å merke en viss endring i kostholdet når fiber skal inn (og ut) og påske-egg skal pakkes ned – for i år.

Svar på korona-testen kom i dag! Negativ! Så med litt mer senkede skuldre gjør vi oss nå klar for en litt mer normal hverdag, selv om tilfeldigheten vil ha det til at minsten skal begynne på skolen neste mandag, mens midterste og eldste sin skolestart enda ikke er spikret.

Hvordan var din anneledes-påske?