En meget våt søndag i sommerferien legger forholdene til rette for minsten og vidunderpappas favorittaktivitet, gaming i underbuksen! #vidunderpappa #multicom #gaming #kunshan #sommerferie #sommer #glede #wildanimalracing #steampowered #logitech #bilspill

Ny Windows 10 PC? Gjør den barnevennlig! Del 2.

Dette er en artikkel i en serie omkring databruk og barn. Hvis du ikke har fått med deg Del 1, så må du få med deg hvordan en setter opp en barnekonto her:
Ny Windows 10 PC? Gjør den barnevennlig!
PC’er med Microsoft Windows 10 blir bare rimeligere og rimeligere. De blir også mer brukervennlige, så min funksjon som familiens PC-fikser (en meget lite verdsatt tittel egentlig) har blitt mye enklere. Men, visste du, at det i Windows 10, ligger mange muligheter for å gjøre PC’en mer barne- og familievennlig?

Vi utforsker familieinnstillinger

Den etiske biten får en ta en diskusjon på i familierådet, men en har god oversikt over databruken til barna via logger av nettlesing, apper og spill samt skjermtid.
Kanskje den mest nyttige muligheten innen familie-kontroll, er muligheten til å tillate eller blokkere nettsider. Microsoft og Windows vil også automatisk blokkere enkelte sider og søk. Dette gjelder dog kun i Internet Explorer eller i nye Microsoft Edge.
Blokker upassende apper og spill, eller sett en passende alder for brukeren av barnekontoen i Windows 10.
Noe strengt å blokkere alle andre nettlesere enn akkurat Edge og Internet Explorer kanskje, men et viktig valg om en skal ha kontroll på barns internett-bruk.
Vidunderpappa er spandabel når det gjelder “skjermtid”. Dette kan dog tilpasses for hver ukedag og selvsagt for helgene.
Vidunderpappa er spandabel når det gjelder “skjermtid” i Windows 10. Dette kan dog tilpasses for hver ukedag og selvsagt for helgene.
Enkel administrasjon når det gjelder kjøp av apper. Kan være viktig for å unngå overraskelser på kredittkortet.
Hvis du har enheter som støtter dette, kan du lett holde oversikt over hvor barnet befinner seg akkurat nå. Kanskje også et tema for familierådet.