Ny Windows 10 PC? Gjør den barnevennlig! Del 2.

Dette er en artikkel i en serie omkring databruk og barn. Hvis du ikke har fått med deg Del 1, så må du få med deg hvordan en setter opp en barnekonto her:

PC’er med Microsoft Windows 10 blir bare rimeligere og rimeligere. De blir også mer brukervennlige, så min funksjon som familiens PC-fikser (en meget lite verdsatt tittel egentlig) har blitt mye enklere.

Men, visste du, at det i Windows 10, ligger mange muligheter for å gjøre PC’en mer barne- og familievennlig?

Vi utforsker familieinnstillinger

Den etiske biten får en ta en diskusjon på i familierådet, men en har god oversikt over databruken til barna via logger av nettlesing, apper og spill samt skjermtid.

Kanskje den mest nyttige muligheten innen familie-kontroll, er muligheten til å tillate eller blokkere nettsider. Microsoft og Windows vil også automatisk blokkere enkelte sider og søk. Dette gjelder dog kun i Internet Explorer eller i nye Microsoft Edge.

Blokker upassende apper og spill, eller sett en passende alder for brukeren av barnekontoen i Windows 10.

Noe strengt å blokkere alle andre nettlesere enn akkurat Edge og Internet Explorer kanskje, men et viktig valg om en skal ha kontroll på barns internett-bruk.

Vidunderpappa er spandabel når det gjelder “skjermtid”. Dette kan dog tilpasses for hver ukedag og selvsagt for helgene.

Vidunderpappa er spandabel når det gjelder “skjermtid” i Windows 10. Dette kan dog tilpasses for hver ukedag og selvsagt for helgene.

Enkel administrasjon når det gjelder kjøp av apper. Kan være viktig for å unngå overraskelser på kredittkortet.

Hvis du har enheter som støtter dette, kan du lett holde oversikt over hvor barnet befinner seg akkurat nå. Kanskje også et tema for familierådet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.