Orbi Setup desktop

Ny Windows 10 PC? Gjør den barnevennlig! Del 3. Søkemotoren

Dette er en artikkel i en serie omkring databruk og barn og hvordan få en trykk datahverdag i Microsoft Windows 10. Hvis du ikke har fått med deg de tidligere kapitlene, så må du få med deg de foregående artiklene her: – hvordan en setter opp en barnekonto i Windows 10  – hvordan en setter opp Familieinnstillinger i Windows 10

Søkemotor for barn

Allerede før minsten kunne skrive, klarte han likevel å finne de rette appene på nettbrettet sitt. I stedet for å skrive inn, f.eks. Pokémon Go, brukte han søk via stemmen. Han satt i stolen sin og sa, høyt og tydelig. “Pokemon der vi kan kaste en ball på pokemons og fange de og få poeng”. Utrolig nok skjønte Android at han ønsket et eller annet med Pokémon, og listet opp de mest populære appene som inneholdt nettopp ordet Pokémon. Spillet han ønsket seg var det første alternativet. Nå som minsten har lært seg å skrive et og annet ord, og andre barn i 6-7-8 års alderen kan skrive like godt som foreldrene, så kan de også finne akkurat det de vil, eller er nysgjerrige på via nettsøk i Google. Problemet er at søkemotorer, som Google, er brutalt ærlige og tar lite hensyn til at søker er et barn som har ordlagt seg litt feil. Nå finnes det heldigvis alternative søkemotorer der ute. Søkemotorer som tar hensyn til at søker er et barn. Kiddle er et meget godt (kanskje det beste) alternativet når det gjelder søkemotorer som har barn i fokus. Her filtreres alt som kan virke støtende for barn bort.
Kiddle søkemotor for barn. Et trygt alternativ til søkemotorer som f.eks Google.
Et godt tips kan være å gjøre søkemotoren kiddle.co til oppstartsside i den nettleseren som dere har valgt på barnas PC-konto i Windows 10.
kiddle.co som startside i Google Chrome, setter du under innstillinger.
kiddle.co som startside i Microsoft Edge, setter du under innstillinger.