Gaming, ikke bare negativt!

Det har vært en stor positiv opptur for gaming renommeet i media den siste tiden. I tillegg til at e-sport har blitt en anerkjent sport med tilhørende livesendinger, fans og pengepremier, så er det også bevist at spilling har en positiv effekt på stress, angst og generell mental helse!

Dette må feires synes Vidunderpappa som allerede har brukt mange timer foran PC-skjermen og diverse strategispill. Jeg håper virkelig at de positive effektene gaming kan ha på den mentale helsen ikke er i direkte proporsjon med hvor god en er til å spille da resultatene til undertegnede har i beste fall vært «varierende».

Kilde: Unsplash

Jeg forsøker å få minsten over på PC-gaming og la nettbrett og mobil ligge. Det er her pengene ligger og hvis fotball-karrieren ikke leverer de summene som vi til nå har planlagt, så er det jo greit å ha en «Plan B»? Vi har jo allerede sett utfordringene som dårlige baner på vårt værutsatte Vestland har, men med fiberen i veggen har unge spillere samme rammer som de aller beste spillerne i verden!

En beklagelig hindring for minsten er enda aldersgrensene som settes på de mest innbringende spillene. Et gledelig unntak var at Blizzard nylig ga ut strategispillet Starcraft i ny «drakt». De ga nemlig Carbot Animations lov til å gi ut strategi-klassikeren som tegneserie-versjon, Starcraft Cartooned! En mod som både er morsom og som kanskje kan tilføre en ny generasjon gamere en klassiker. Det er jo også positivt at dette spillet gir de yngste en smakebit på strategi-sjangeren som er meget lukrativ i de største verdensomspennende konkurransene.

For oss litt eldre som kanskje har gått glipp av å bli rik på e-gaming, så får vi glede oss over de mange positive effektene spill har på helsen. Hvorfor ikke skjerpe hjernen med litt strategi som Starcraft, skjerpe reaksjonene gjennom en økt Dota 2 eller kanskje en til og med kan få litt ekstra kreativitet gjennom Minecraft? Så må en selvsagt ikke glemme klassikerne som en gjerne kan spille på nettbrett og mobilen også, slik som sjakk, wordfeud eller blackjack, som lærer deg «risk & reward» (du kan spille med live dealere på Norges automaten).

Kilde: Unsplash

Uansett hvilket spill du satser på, hvilket spill du har tenkt å bli rik på eller hvilket spill som gir best effekt når det kommer til hjerneaktiviteten – så er det ingen tvil om at det alltid er hyggelig å kunne ta seg et spill sammen med ungene. Fifa blir ofte hentet frem hjemme nå, men det er klart at store prestasjoner i lavere divisjoner på grusbaner på vestlandet ikke gir de helt store fordelene i denne digitaliserte versjonen av fotball.

Og, til slutt, hvis du har dårlige tapere i hus. Så er det kanskje på tide å herde de litt gjennom noen spill som også de voksne mestrer? Ingen har vondt av å tape litt, men pass gjerne på å ha ulykkesforsikring på både spillkonsoll og TV?

Happy gaming!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.