Gjør klar sykkelen til våren!

Innlegg sponset av ekspertene på sykler online, bikester.no

En liten sykkel står i garasjen. En liten sykkel som minsten syklet sine første meter på og en sykkel som lenge ble tatt godt vare på. Hver kveld ble den inspisert og plassert lengst inne i garasjen. Sykkelen ble fort for liten. Eieren vokste og fant ut at han ville ha en ny sykkel. En sykkel med gir og den måtte være hvit. Minsten er flink til og spare og det gikk ikke så lang tid før han kunne vise frem den nye sykkelen i gaten. I garasjen stod sykkelen han hadde lært å sykle på og den ble etter hvert både rusten og tom for luft. Den ble glemt.

Etter å ha gått gjennom garasjen etter ting å hive, ble sykkelen funnet av undertegnede. Det ble fort klart at sykkelen var alt for liten for alle i husstanden og så var den jo så rusten. Etter å vært fast bestemt på å hive sykkelen, kom jeg etter hvert på hvor viktig denne sykkelen egentlig hadde vært i livet til minsten. Han hadde lært å sykle på den, han hadde lært å ta vare på den og det var kanskje det første møtet hans med ansvar og forpliktelser.

Nå har jeg bestemt meg for å fikse sykkelen og få solgt den eller gitt den bort til en ny eier som kanskje igjen kan lære seg å sykle på en liten BITS sykkel, uten gir, men med flotte farger i rødt, hvitt og blått!

Jeg er ingen handyman. Dessverre heller ikke når det gjelder sykler. Jeg var vitne til at min far lappet sykkelen min en gang på midten av 80-tallet, men ut over det er jeg nybegynner innenfor faget sykkelreparasjoner. Heldigvis får en både råd, deler, lappesaker og olje til en rusten kjede på bikester.no.

Familierådet i Vidunderhjemmet har nå bestemt seg for å bli litt mer sykkelvant til våren. Nå som alle kan, og liker, å sykle – er det fristende å kanskje ta seg en tur i ny og ne. Veiene på vestlandet er kanskje ikke 108% laget for en familie på sykkelsetet, men det finnes heldigvis løyper og fortau nok til å kunne skape litt sykkelglede hos sykkelinteresserte nybegynnere som oss.

Gode råd til våren må jo da være å ta servicen på sykkelen i god tid før varmen kommer snikende. Dumt å måtte bruke første soldagen til å pumpe luft i dekk, smøre kjeder og forsøke få giret på plass.  Kanskje kan noen fine sykkelturer sammen med familien inspirere til å ta sykkelen enda mer i bruk ellers også? Er det ikke for langt til jobb, så kan jo det være en fin liten tur på morgenkvisten og om det er litt lenger, og kanskje litt fler oppoverbakker, så selges det jo i dag fantastiske elsykler som gjør selv de tyngste sykkelveier til en lek.

Frisk luft og en fantastisk natur er vi bortskjemt med her i Norge. Kanskje kan et hjelpemiddel som en sykkel gjøre også disse godene mer tilgjengelig for folk flest? En trenger ikke det dyreste utstyret. En trenger ikke kondomdress eller racersykkel – av og til så starter sykkeleventyret med en litt for liten BITS-sykkel i de fancy fargene rødt, hvitt og blått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.