Gled deg til sommerens store fotballfest – EURO 2020 sparkes snart i gang

Store kultur- og idrettsarrangementer har vært et savn for mange under pandemien. Veldig mye har blitt avlyst eller utsatt, inkludert fotball-EM, som skulle vært spilt i 2020. Men nå er det endelig klart for å sparke i gang mesterskapet. Det hele starter 11. juni, og det blir fotball i en hel måned framover. Norge deltar ikke i mesterskapet, men du kan selvsagt finne deg et annet land å heie på når du synker ned i godstolen eller sofaen for å se fotball.


Mange arrangørbyer


Årets EM spilles i hele tolv ulike byer i tolv land. Det har aldri vært mer enn tre vertsland noen gang i mesterskapets 60-årige historie, så dette er noe helt nytt og spennende. For å unngå altfor mye reising for lagene, spiller hver gruppe kampene sine på to arenaer. Semifinaler og finalen spilles i London, på Wembley Stadium, men før den tid er det mange kamper å glede seg til. Portugal vant forrige EM, men hvem vinner denne gangen? Det er flere land som er gode kandidater til å vinne, og her kan du lese litt mer om mesterskapet og deltakerne.


Gruppespillet


Det hele innledes naturligvis med gruppespill, der lagene er delt inn i seks grupper. Gruppe A består av Italia, Sveits, Tyrkia og Wales. Disse lagene vil spille gruppespillet i Roma og Baku. I gruppe B spiller Belgia, Danmark, Finland og Russland. De spiller i København og St. Petersburg. Gruppe C er Nederland, Nord-Makedonia, Ukraina og Østerrike, som spiller gruppekamper i Amsterdam og Bucuresti. England, Kroatia, Skottland og Tsjekkia utgjør gruppe D, og spiller i Glasgow og London.


I gruppe E finner vi Polen, Slovakia, Spania og Sverige, og disse lagene skal spille sine gruppespillkamper i Sevilla og St. Petersburg. Gruppe F består av Frankrike, Portugal, Tyskland og Ungarn. For denne gruppen foregår gruppespillet i Budapest og München.


De to beste lagene fra hver gruppe går videre, sammen med de beste treerne. Åttendedelsfinalene spilles i åtte ulike byer. Herfra og inn er det utslagssystemet som gjelder, og bare vinnerne av hver kamp går videre til kvartfinaler. De spilles i fire ulike byer, før de fire siste lagene samles til semifinaler og finale i London. De kan bli mange jevne kamper, og stor spenning i noen av gruppene.


Sats penger på EURO 2020


Hvis du liker oddsspill, er EURO 2020 absolutt verdt å ta en nærmere titt på. Finn dine favorittlag og gjett hvem som vinner, eller gjør andre innsatser som antall mål, resultatet til pause eller lignende. Du kan satse penger på alle kampene, og gjøre mange ulike innsatser på hver kamp, men det gjelder selvsagt å satse litt fornuftig. Hvis et lag har 200 i odds for å vinne mesterskapet, er det ikke sikkert det er så smart å satse på akkurat det landet. Du kan vinne stort hvis de faktisk blir europamestere, men sjansen er tilsvarende liten.


Hvis du er usikker på hvem du skal satse på, eller hvilke typer innsatser du bør gjøre, kan du finne mange eksperttips på oddssider. Husk også å sjekke oddsen på ulike sider, for ulike bookmakere kan faktisk ha ulik utbetaling for akkurat samme innsats. Besøk som gjerne nettsiden Bettingselskaper.com, som viser en liste over anbefalte bettingsider for EM 2021 slik at du kan finne trygge og gode bettingselskaper når du skal satse penger på spillet. Nå er det ekstra lett å spille på oddsen, ettersom du kan bruke mobilen til å gjøre innsatser. Livebetting er også tilgjengelig under EURO 2020, så du kan se lagene litt an før du bestemmer deg for hvem du tror vinner kampen.


Hvem er favoritter i EURO 2020?


Det er selvsagt favoritter i alle gruppene, men noen grupper er faktisk langt vanskeligere å gjette utfallet av enn andre. Gruppe F er kanskje den vanskeligste gruppen å spå i årets VM. Her er det tre sterke lag, i tillett til Ukraina. Frankrike, Portugal og Tyskland har alle gode odds for å vinne hele turneringen, men bare to lag går direkte til åttendedelsfinale fra denne gruppen. Her kan det virkelig bli noen jevne kamper.


Når det gjelder hvem som er favoritter til å vinne hele mesterskapet, ligger England og Frankrike foreløpig på topp, med Belgia og Tyskland på plassene bak. Men du må huske at disse oddsene er før gruppespillet starter. Først må selvsagt lagene komme seg videre til sluttspillet, og det kan skje mange overraskende ting i gruppespillet. Noen av disse lagene har kommet i vanskelige grupper, der de kan måtte kjempe for å gå videre. Husk også at odds endrer seg hele tiden, også under selve mesterskapet. Det er jo da lagene får vist hva de kan eller ikke kan. Lag som har dårlige odds nå kan forbedre oddsen sin dersom de overrasker under gruppespillet, og favoritter kan få lavere odds dersom de spiller dårlig. Hold derfor øye med oddsen hele tiden, enten du skal satse penger eller bare vil ha en oversikt over hvem du tror kommer til å vinne hver kamp.


Lag det er verdt å følge med på


Alle forventer at forhåndsfavorittene skal gå videre, men det er slett ikke sikkert. Overraskelser har kommet tidligere, både under EM, VM og OL. Her kan ingenting tas for gitt. Alle lag må skjerpe seg, og det er selvsagt bra for spillet og mesterskapet. Kan noen lag overraske og slå ut et storlag? Finland har for eksempel lave odds, men kanskje de er ekstra sultne på å vinne kamper. Russland kan også overraske, og de har fordelen av å spille gruppespill på hjemmebane i St. Petersburg. Det kan være ekstra motiverende for laget. Det er også vanskelig å forutsi hva som skjer med Danmark. Noen mener de er sjanseløse, mens andre eksperter mener at de går videre fra gruppespillet, og i så fall kan alt skje. Kroatia kan også komme seg videre. Og hvis en outsider går videre, og det blir straffesparkkonkurranser i sluttspillet, ja da kan outsiderlaget komme seg langt, for da er det bare flaks som avgjør hvem som til slutt går videre. Her kan det altså bli en måned med masse spenning og fotballglede.