Hva en kan finne på om våren? Idébank!

Våren er, heldigvis, snart over oss og temperaturen blir hver dag mer kortbukse-vennlig! Som en familiefar med god fantasi, vil jeg her gi dere noen alternativer dere kan finne på om våren! En idébank du kan bruke om du rett og slett står fast! Nå er det veldig viktig å presisere at dette ikke er en mal eller fasit på en perfekt vår-dag. Noen liker å nyte solen på en lang gåtur. Andre setter pris på brett eller dataspill. Andre igjen setter pris på noen dager der de kan bruke tid og energi på hverandre. Her er uansett noen alternativer, så kan det kanskje være til inspirasjon for akkurat din perfekte vår!

Trening

Først inn i vår idébank er trening! Hvorfor ikke bruke det fine vårværet til å få tatt seg en joggetur? Alle sammen? Vi er veldig opptatt av løping! Heldigvis ser det ut til at interessen har smittet litt av på, ihvertfall, de to minste! Dette må utnyttes! Det er få ting som er så koselig som en tur på tartan-dekket på Ågotnes stadion en fridag i April/Mai! Trening trenger selvsagt ikke være løping. Det kan være en tur på fotballbanen. Å endelig få testet ut den nye frisbeen eller det rett og slett er trening på kanonballen? Nå har ihvertfall endelig vinteren sluppet litt på taket, så det er bare å finne frem joggesko, løpehjul og fotballen og komme seg ut.

Tur

Neste innslag i vår idébank er tur! Mange forbinder våren med turer i fjellet eller langs vår fantastisk skjærgård. Det skulle nå bare mangle når vi faktisk har en natur som er kjent internasjonalt! La barna få medbestemmelsesrett når dere staker ut kursen og nyt en gåtur langs en av de mange oppmerkede stiene i ditt lokalområde! Eller kanskje du er vågal og tråkker opp stien selv? Uansett, vi i Vidunderheimen vet å nyte en god langtur, men husk å ha noe godt i sekken da!

Brettspill

Når mørket kommer krypende, for selv om det er vår og en gjerne forbinder årstiden med lysere kvelder så blir det likevel mørkt til slutt, så er det vel få ting som er så koselig som å samles rundt et spennende brettspill? Husk å bli enige om i forkant at dette skal være koselig og ikke et spill på liv og død. I den grad det er mulig. NB: Hvis dere lesere også har lært opp ungene til å bli gode vinnere og ditto dårlige tapere, slik vi har praktisert det i vidunderhjemmet, så kan kanskje en fin vårkveld fungere som en detox-periode? Der sinne, frustrasjon og gråt blir byttet ut med spillglede, samhold og fred? Er jo lov å håpe om ikke annet.

Selvsagt kan følelsene ta overhånd også blant spennende fisker og sjødyr på korallrevet.

Sykkelsesongen 2018

Sykkelsesongen er over oss og om en ikke allerede har gjort det, så er på høy tid å gjøre klar sykkelen for nye spennende utfordringer. Det er noe spesielt å vaske, smøre og passe på rett lufttrykk en fin vårdag! Kanskje det også er på tide å pimpe sykkelen litt med forskjellig ekstrautstyr? Husker i barndommen at naboen med egne sykkel-speil var kongen på haugen! Nå skal det sies at jeg ikke har sett hverken sykkelspeil eller den greia som stakk ut bak på sykkelen med refleks siden.

Dragen!

Er det noe Norge, og spesielt Vestlandet er egnet til, så er det å få luft (vind) under “vingene” til dragen vår! Med hele 200 meter hyssing er den litt av et syn der den henger på himmelen. Om en velger å kjøpe den største dragen på den lokale leketøysforretningen eller om en velger å forsøke å lage sin egen, er egentlig helt opp til hver enkelt, men det er klart at mestringen ligge i hjemmelaget! 🙂

Dataspilling

Som nevnt i tidligere innlegg, så foregår det store spennende ting i Vikingskipet på Hamar i påsken! Her tilbrakte jeg flere år i ungdommen, og her håper jeg å en dag kunne returnere med ihvertfall et par unge motiverte gamere! Har allerede luftet ideen, og dette ser ut til å kunne gå i havn! Kanskje det allerede er på tide å installere Minecraft, slik at de unge håpefulle får øynene opp for data og at de kan få utløp for kreativiteten? Det er ikke å stikke under en stol at en fin vårkveld for mange kan være noen timer forran TV og Playstation/Xbox. Dette er 2018, så ikke prakk på barna din drømmevår anno 1982, men godta at nye tradisjoner, både fysiske og digitale, får plass i hjemmet! Om en faktisk ønsker å ta del i disse nye tradisjonene, så er det bare å få tak i FIFA 2018 eller å laste ned Minecraft og forberede seg. Kanskje du kan gi de små litt kamp på den digitale arena også?

Krim

En idébank trenger selvsagt litt krim! En trenger ikke være godt voksen for å kunne nyte en spennende krim! På kino akkurat nå, kan en kose seg med «Detektivbyrå nr. 2 – Operasjon Mørkemann». Dette er en spennende krim for de nest yngste barna på 9+. Her finner en alt en krim skal inneholde. En spennende og litt skummel gåte, forstørrelsesglass og et par glupe detektiver! Anbefales!

Bøker

På boksiden har vi i Vidunderheimen funnet frem far sin gamle Hardy-guttene samling! Dette er en perfekt inngangsbillett for unge detektiv-spirer! Passe lange bøker med et passe vanskelig språk. Vi har satt i gang og minsten sitter lengst fremme på sengekanten når far leser om Joe, Frank og ikke minst Chet. At Vidunderpappa har en hel kasse med Hardy Guttene bøker enda lagret hos minstens besteforeldre kan bety at det kan bli krim på sengekanten, ihvertfall frem til ungdomskole-alder for minsten.

Nettbrett og sofa

Det er ikke sikkert at en ønsker å slite seg helt ut om våren i det hele? Nettbrettet har tatt steget inn i de fleste familier de siste årene og kan benyttes til flere gode avkoblings aktiviteter. Man kan selvfølgelig bruke nettbrettet til å oppdatere seg på nyheter. Mange bruker det også til underholdning som spill og film. Hvis du synes det er gøy med online spill så skal det også sies at det er viktig å velge en trygg leverandør. Dette for at du ikke risikerer å møte på upålitelige eller falske aktører! Kanskje du leser om vår idébank akkurat nå på et nettbrett? Sunt!

Bruk tiden på det du synes er kjekt!

Det kanskje viktigste er å finne på noe som en selv synes er kjekt. Det er ingen fasit eller mal på hva som er en perfekt vårdag. Dette selv om Instagram har enkelte gjengangere med sol, tur, friske røde kinn og en flaske sponset vann som kanskje er det en forbinder med denne årstiden. Kos dere sammen. Bruk tid på hverandre og husk solkrem om det skulle være muligheter for å bli solbrent der du holder til!

Med dette er vår idébank komplett! Bare å velge ut din favoritt og nyte våren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.