Julegavetips til småbarnsforeldre!

Nå har vel hver nettavis sin liste, men også Vidunderpappa ønsker å få delt sine Julegavetips! 

Disse gavene kan muligens ikke erstatte minstens ønsker om Beyblade-bane. Den eldste sine ønsker om bukse med hull eller midterste sine ønsker om egen mobiltelefon? De kan likevel kanskje kastes inn under treet som en bonus? Ikke koster julegavene jeg skal presentere så mange kronene heller.

Julegavetips 2017

Mobilfri sone 21:00

Den første gaven du kan pakke inn og gi er en mobilfri sone rundt barna. Dette fra en kommer hjem fra jobb, frem til de legger seg. Jeg vet personlig hvor utrolig vanskelig det kan være å love bort en slik gave. Kombiner gjerne dette med et nyttårsforsett en kan forsøke å gjennomføre selv også. Hvis en alltid må være tilgjengelig pga jobb eller andre forpliktelser, så kan en ihvertfall slå av varslingen på sosiale media, slå av varsling på privat e-post etc.

Lesetid

Den andre gaven du kan knyte et bånd rundt og klistre en til/fra lapp på er 15 minutter (evt. 1 kapittel) lesetid hver kveld. Om en her leser for, leser sammen, eller blir lest til er helt opp til hver enkelt, men en rolig stund på sengekanten med en bok er en gave til både de små og til seg selv. Kvalitetstid av beste sort!

Spilltid

Lov bort minimum 1 spill i uka. Da er det ikke snakk om 15 minutter Fifa 2018, men et spill familien kan samles rundt bordet for å spille. Her tenker jeg at gevinsten gir seg selv. Noen minutter i en travel hverdag der en kan samles og oppleve noe sammen. En ekstra bonus, som en etterhvert vil høste glede ut av, er å lære opp de minste å faktisk føle på det å tape.