KaffeBox – kaffeabonnementet for kaffekjennere!

Sponsored

Vidunderpappa fikk tilsendt kaffe gratis for testing av KaffeBox.no

Vidunderpappa har tidligere samarbeidet med KaffeBox og tjenestene de leverer med abonnering på ferskbrent kaffe fra små kvalitetsbrennerier I Norge.

Nå har vidunderpappa endelig fått mulighet til å teste ut kaffen fra KaffeBox igjen og månedens pose fra April Coffee Roasters fra København i Danmark skuffer virkelig ikke.

Månedens kaffe fra April Coffee Roasters (Danmark)

Vidunderpappa er, som småbarnsforeldre generelt tenker jeg, veldig glad i kaffe. Dagen startes med en kopp rykende fersk kaffe og så går det nesten slag i slag med halve kopper kaffe frem til siste koppen blir inntatt etter middag I 17-tiden.

Mine personlige preferanser innen kaffe er at jeg liker alle typer kaffe, men helst sort. Kaffen inntar jeg uten ekstra pynt og sminke, annet enn at jeg liker å drikke kaffen fra mummikoppen min.

Vi har alle våre krav til kaffen. Mitt er at den er sort og gjerne at den kommer servert i mummikoppen min 🙂

Volcán Azul Costa Rica

Så til den første posen som kom med denne pakken. En Volcán Azul Costa Rica fra April Coffee Roasters! Jeg bruker en DeLonghi Magnifica S kaffemaskin der bønnene fra KaffeBox kan heller rett opp i maskinen. Jeg er veldig godt fornøyd med min kaffemaskin og skal ærlig innrømme at jeg forsøkte ut en rekke traktere og kapselmaskiner før jeg falt skikkelig til ro med min Magnifica S!

Bønnene luktet himmelsk. Nå skal det sies at jeg sjelden kommer over en nyåpnet pose med kaffe der jeg brekker meg over duften. Fargen på kaffebønnen var ikke av den mørkeste typen, men la seg midt i mellomsjiktet. Fin brun kan vi vel si.

Det som er med min DeLonghi kaffemaskin, og som kanskje er likt på alle kaffemaskiner er at ikke alle kaffebønner gir like god kaffe. Jeg vet ikke om det er selve prosessen med kverning og brygging som gir dårlig kaffe. Kanskje er det er noe helt annet, men heldigvis var ikke dette tilfellet med månedens kaffe fra KaffeBox. Kaffen var litt karamell og fruktaktig i smak og den skiller seg mye fra tradisjonell frokostkaffe som en får fra de største kaffehusene. Dette vil dog på ingen måte si at vanlig frokostkaffe ikke er godt.

Hvordan akkurat Volcán Azul smaker er forsåvidt ikke så veldig interessant når en omtaler KaffeBox. Det kommer jo en eller to nye smaker hver eneste måned. Så kan du selv finne din egen favoritt til slutt.

Det er godt å få smake ny kaffe slik som dette. En gleder seg til pakken kommer i posten slik at en kan få forsøke ut noe nytt. Jeg har lest på kommentarene på nettsiden til KaffeBox at noen kunder kjører blindtest på kaffen når det kommer en ny pakke i posten. Dette for å gjette på hvor i verden kaffen kommer fra, hva en smaker etc. før en leser på pakken. Jeg er nok ikke så dyktig på kaffe at jeg hadde klart å skille Brazil fra Costa Rica, men uansett – en koselig aktivitet!

Kaffeabonnementet

Gjennom kaffeabonnements-ordningen til KaffeBox får du forsøke ut nye kaffesmaker hver måned. Kaffen kommer som hele bønner og er fersk direkte fra brenneriet. Jeg som kommer fra Fiele sitt herredømme burde kanskje ikke svikte den originale røde posen til bergensbrenneriet, men det er veldig kjekt å forsøke nye dufter, nye smaker og nye brennerier gjennom et kaffeabonnement. Så må en heller ikke undervurdere gleden det er å finne noe annet enn regninger I en postkasse som sjeldnere og sjeldnere blir brukt.

I hver boks kommer det med koselige kort der en kan notere ned hva kaffen smakte, hvor godt en likte kaffen etc. Så blir det kanskje lettere å bestille opp mer av kaffen nettopp du liker fra et av de små kaffebrenneriene en blir kjent med gjennom KaffeBox sitt kaffeabonnement.

Rettferdig kaffe som gir rent vann

Ut over at KaffeBox leverer velsmakende kaffe, kan det nevnes at brenneriene som blir brukt må handle rettferdig. Det vil si at brenneriene KaffeBox bruker, har en direkte dialog med kaffebøndene.De forsikrer seg da om at bonden får en høy pris for råproduktet. Eskene kaffen blir levert I er I tillegg laget med resirkulert materiale. Om ikke det var nok. For hver pakke med kaffe som blir solgt går det en liten slump penger til rent vann gjennom water.org. Win-win-win der altså!

20% rabatt på din første KaffeBox pakke!

Hvis du har lyst til å forsøke abonnementet til KaffeBox, har Tyler i KaffeBox laget en egen rabattkode for leserne av Vidunderpappa. Alt du trenger å gjøre er å bruke «vidunderpappa20» som rabattkode når du velger det abonnementet som passer akkurat deg!

Så enkelt er det å få 20% rabatt på din første forsendelse!

NB! Husk at bønnene kommer som hele bønner og at du kan si opp abonnementer når som helst!