Løpeglede med energi i bagen!

Om det var på grunn av Cecilie sine hjemmelagde honningboller eller om det var på grunn av en veldig god form sier historien lite eller ingenting om. At nystekte boller i bagasjen likevel var både motiverende og ikke minst skikkelig gode kan ingen nekte på. Honningcentralen stilte med den hemmelige ingrediensen!

Honningcentralen

Fikk, som et lite samarbeid med Honningcentralen, tilsendt noen produkttester av deres honningutvalg!

Vi bestemte oss for å teste ut honning som et godt alternativ til sukker når vi lagde småboller hjemme på kjøkkenet! Smaken av den søte sommerhonningen fra Honningcentralen var veldig godt og et meget godt alternativ til sukker!

Bollene ble med i bagen til Jølster Maraton og fungerte perfekt som små energibomber når det buttet mot i løypen!

Honning, en god kilde til energi!

Det skal sies at honning blir brukt av enkelte løpere i «løpemiljøet» som en god kilde til energi.

Nå utleverer jeg gjerne honning som noe supersunt og som et vidundermiddel fra naturens side, men denne seige herligheten må nytes med en viss moderasjon da den faktisk inneholder mye sukker.

En sunnere type sukker enn farin, men likevel – nytes i ikke alt for store doser – og gjerne i form av myke herlige boller.

Lag Sweet Honey Rolls du også!

Hvis du plutselig ble litt fysen på honning og småboller, så er det bare å forsøke seg selv.

Cecilie fant oppskriften på den norske bakebloggeren Manuela Kjeilen sin blogg «Passion For Baking». Oppskriften, selv om den er skrevet for verdenspublikummet på engelsk, er enkel å følge og resultatet kan jeg gå god for selv!

Om jeg skal spytte inn et lite tips, så er det å kanskje overdrive bruken av honning noe. Sommerhonning fra Honningcentralen gir en herlig søt og god smak på disse bollene som fint kan spises uten noe på!

Sweet Honey Rolls oppskriften finner du her!