Netgear Arlo, videoovervåking!

Produkter som gjør hus og hjem mer smart er i ferd med å modnes. Før måtte en være av den mer eventyrlystne typen, ha en meget god forståelse for data, automasjon og nettverk, og det var heller ikke negativt å være, la oss være ærlig, rik.

Nå kommer produkter på banen til privatpersoner og det har aldri vært mer enkelt å få satt opp gode løsninger.

På bakgrunn av denne modningen og forenklingen, fikk Vidunderpappa endelig mulighet til å få installere videoovervåkning i huset. Netgear er nå ute med sitt videoovervåkings-alternativ for privatmarkedet, Arlo. Et overvåkningssystem har vært på ønskelisten lenge. Verden er ikke så trygg som den en gang var, og vi har faktisk begynt å låse dørene på nattestid også i vidunderhjemmet.

Netgear Arlo

Netgear Arlo, er i likhet med Netgear Orbi, laget for privatmarkedet. Produktene er lett å sette opp, lett å konfigurere og ikke minst ser de bra ut der de står. Netgear Arlo Pro, som var pakken jeg fikk tilsendt, består av en sentral og to kamera. Sentralen kobles til hjemmets nettverk og kameraene prater igjen med sentralen gjennom det trådløse nettverket en har i hjemmet. Med andre ord må de trådløse kameraene ha tilgang til trådløst nettverk.

Sentralen, eller “hjernen” i Arlo-systemet må kobles opp på hjemmenettverket. Den kan fint settes opp ved siden av nettleverandørens ruter og kan derifra nå Arlo-kameraene en har satt opp i hjemmet.

Plasseringen av utekamera ble i retning inngangsdør. Med vilje monterte jeg kamera litt i ly for det verste regnet, samtidig som det er “utilgjengelig” ca 3 meter over bakken.

Det følger også med en del advarsler i form av klistremerker i pakken. Perfekt for å enkelt advare uærlige sjeler om at de blir overvåket.

I bruk, fra mobiltelefonen!

Det er kanskje forventet av de kommende generasjonene, og det er også en realtitet når det gjelder Netgear Arlo. Alt styres fra en app på mobiltelefonen! Vi kan overvåke i sanntid, se opptak som har blitt utløst av en bevegelse eller vi kan endre innstillinger som videokvalitet, om systemet skal være slått på (armed) eller ikke og en kan følge med på batterinivå etc.

Arlo fanger tyven!

Hvis en blir lei av å følge med videoovervåkningen i sanntid, kan en kan benytte seg av en annen type strømming til mobil eller nettbrett? Noen eksempler på underholdning på mobilen mens en venter på at tyven skal sitte i garnet i Arlo-appen!

Strøm underholdning

Ulike strømmetjenester fra underholdningsleverandører blir bare mer og mer populært, og det er noe å velge i for alle og enhver.

Med egne produksjoner og et rikt utvalg av serier, har Apple TV+ fått vind i seilene etter lanseringen for kun et par måneder siden. Med en relativt lav pris får en mye underholding for pengene her, enten om man bruker mobil eller PC.

Spillindustrien har også fulgt etter strømmetjenestene her  som f.eks live casino hvor de tilbyr guider for deg som skulle være i nybegynnerfasen i denne delen av gamingmarkedet. Spillgiganten Playstation har også lansert sin nye strømmetjeneste med Playstation Now hvor man kan streame et visst antall spill i måneden uten å måtte kjøpe disse, veldig likt for eksempel Netflix.

Oppsummert kan jeg virkelig anbefale videoovervåkning fra Netgear! En har god kontroll på huset, en føler seg litt mer trygg, en har noe å vise til når representanter fra sikkerhetsselskap skal selge sine produkter på døren og en får, om ikke annet, litt mer underholdning når minsten igjen skal forsøke å raide chipsposen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.