Det er ingen tvil om at en god skjerm, gode spesifikasjoner og et herlig tastatur er veldig viktig når en, ehm, skal konsentrere seg om leksene.

Ny familie-PC i Vidunderhjemmet!

// Artikkel laget i samarbeid med dataforhandler Refurb.no Når jeg gikk på barneskolen, på midten av 80-tallet, var bruken av data begrenset til noen minutter på skolens datamaskin «Tiki 100». På denne maskinen var tekstbehandlingsprogrammet «Brum» installert og jeg minnes at det også var et geografi-spill der vi ble utfordret på vår kunnskap om verdens hovedstader. Det var få som på denne tiden hadde tilgang til datamaskin hjemme og følgelig var det ingen krav om å kunne mestre hverken PC’er eller «skriveprogram». Nå har jeg tre barn på barneskolen og det er helt klart en ny tid, nye forventninger og ikke minst nye krav. Alle tre får forskjellige oppgaver der de skal bruke datamaskinen hjemme i arbeidet. Det er fremdeles ingen direkte krav om at alle familier skal ha tilgang til PC, men det ligger vel i kortene at alternativet med å sitte igjen på skolen og bruke en eldre kommune-PC ikke er noe barna roper hurra for. NB: Hvordan du setter opp din nye Windows 10 PC som familie-PC, kan du lese mer om her: Microsoft Windows 10 oppsett for familien! Som over gjennomsnittet datainteressert forelder var jeg ikke vond å be når ungene ba om PC til skole-øyemed! Jeg kom frem til at det er primært 6 punkt en forelder bør ta stilling til når en skole-PC eller familie-PC skal kjøpes inn.

6 viktige punkt å vurdere ved kjøp av familie-PC

  • Pris – For de fleste familier er kjøp av PC en investering. Her er det viktig å få det meste ut av pengene.
  • Ytelse – Ytelse er generelt viktig. En ting en dog må ta stilling til er om maskinen skal brukes til spilling i tillegg til vanlig skolebruk. Da gjelder egne krav.
  • Bygg-kvalitet – PC skal flyttes mellom rommene ved behov. Det er viktig at maskinen tåler å bli brukt.
  • Skjerm – Når en sitter foran PC’en er det viktig med et godt display. Det skal ikke være for lys-svakt, og det er viktig med en viss oppløsning på skjermen.
  • Tastatur – PC’en skal brukes primært til å skrive på. Derfor er et oversiktlig og godt tastatur viktig.
  • Operativsystem / Programvare – Ved kjøp av PC i dag er et moderne operativsystem viktig. Windows 10 fra Microsoft og MacOS fra Apple er begge trygge valg.

Vidunderpappas familie-PC 2018

Lenovo Thinkpad T440s fra Refurb.no
Kanskje mest på grunn av punktene Pris og Bygg-kvalitet falt valget på Lenovo sin bedrifts-PC T440s fra kvalitetsserien Thinkpad. Thinkpad er på bedriftsmarkedet nesten synonymt med kvalitet, og hvis markedet er positivt, må vel en slik PC være godt nok for vidunderfamilien også?
Det er ingen tvil om at en god skjerm, gode spesifikasjoner og et herlig tastatur er veldig viktig når en, ehm, skal konsentrere seg om leksene.
Spesifikasjoner Prosessor – Intel(R) Core(TM) i7-4600U CPU @ 2.10GHz Minne – 12GB DDR3 1.6 GHz Harddisk – 256GB SSD Skjerm – Berøringsskjerm på 14″ med 1920 x 1080 pixel oppløsning Operativsystem – Norsk Windows 10 Pro 64bit Pris7.039,00 Maskinen er tidligere brukt i bedriftsmarkedet, men har fått full service, nyoverhalt og kan kjøpes på refurb.no. Refurb.no gir også garantier på sine salg som gjør at et brukt-kjøp er 100% trygt. Du kan lese mer om refurb.no og om deres tjenester her: Å kjøpe brukt datautstyr.