Eksempel på spennende produkt i sortimentet til leketøysbutikken Riktige Leker! Kanskje det ligger en vindmølle i en av pakkene?

Operasjon #grønnkraft

// Vindmølle “CO-Engineering – Build your own Wind Turbine” sendt Vidunderpappa av leketøysbutikken Riktige Leker #grønnkraft // Vidunderpappa er på ingen måte en foregangperson når det gjelder miljø. Jeg støtter kampen. Jeg kildesorterer og passer på at alle hermetikkbokser både er skylt og vasket før de havner i beholderen ved den lokale butikken. Jeg skulle så gjerne tatt større grep. Ofte kommer det likevel utfordringer i veien og jeg går for de mer lettvinte løsningene. Men når muligheten, som sagt, byr seg og jeg får muligheten til å teste ut ekte fornybar energi – så slår vi til! Riktige Leker, som Vidunderpappa samarbeider med, har mange leker i kategorien Natur og Vitenskap og lurte på om jeg ikke ville teste ut og lage en ekte vindmølle der vind blir til energi! I denne sammenheng lyser det et rødt lys når møllen jobber i vinden. Om Riktige Leker faktisk visste det, eller om det var griseflaks, vet jeg ikke? Nå har det seg slik at Vidunderpappa faktisk bor lengst ute i skjærgården av Hordaland og nok kan lyse opp både hjem og gård med denne møllen.
At midterste hadde ingeniør-talent var for meg ukjent, men hun løste den ene oppgaven etter den andre ved hjelp av to små hender, et svært skrujern og en liten dose tålmodighet.
At midterste hadde ingeniør-talent var for meg ukjent. Hun løste den ene oppgaven etter den andre ved hjelp av to små hender, et svært skrujern og en liten dose tålmodighet.

Operasjon #grønnkraft

Alle prosjekt må ha et navn og det er jo i tiden å legge til et bondesjakk i begynnelsen av ordet. Jeg navngav derfor dette bærekraftige prosjektet som #grønnkraft! Akkurat på monteringsdagen var det kun midterste som var hjemme. Til gjengjeld var hun var både motivert og klar for å lage dette “flyet” som skulle festes på en brusflaske.
Sakte men sikkert ble vår helt egen “Wind Turbine” født. Etter litt dekorering av midterste ble prosjektet meget vellykket!
Å teste ut denne apparaturen i storm på Sotra en søndag ettermiddag er ingen lek. Midterste måtte holde godt i vindmøllen så den ikke skulle lette og sette kursen mot Østlandet. Propellen gikk med turbofart og lyden fra dynamoen overdøvde selv fotballkampen som stod på i bakgrunnen. Det røde lyset skinte som Polarstjernen! Det ryktes til og med om at tre vise menn var på vei mot Vidunderhjemmet før vi klarte å få demontert og tatt inn vindmøllen vår.