Like god vinner som hun er dårlig taper denne tøtta! Godt fornøyd med å ha spilt esset "Ronja Røverdatter" under kveldens "Mitt skip er lastet med"

Planleggingsdag, vinterferie og fri generelt

Et hjertesukk fra en vidunderpappa i dag. Som lyn fra klar vestlandshimmel kom beskjeden, barna har – som alle vet – fri (planleggingsdag) på fredag! Lærerne trenger å planlegge vinterferien og dette gjøres best uten barn til stedet. Da jeg, også i år, kun har fått utlevert 5 uker ferie fra min arbeidsgiver og ønsker å tilbringe ihvertfall noen uker sammenhengende ferie med barna om sommeren, så forsvinner disse 5 ukene fort. At jeg i tillegg har brukt store deler av besteforeldrekvoten på en datter som har hatt influensa hele uken, hjelper heller ikke på. Nå skal ikke jeg angripe et skolesystem som jeg synes faktisk fungerer helt topp. Kan levende forestille meg at de fleste lærere trenger både en og to føtter i bakken for å samle krefter etter å ha tilbrakt kvalitetstid sammen med ivrige små “studenter”. Spørsmålet mitt er, og dette går til mine over gjennomsnittet, smarte lesere. Hvordan får dere endene til å møtes? Hvilke løsninger har dere funnet som gir rom for høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie, planleggingsdag, sykedager og ikke minst sommerferie? Jeg har heldigvis en kjæreste som stiller opp når hun har mulighet. Jeg har også besteforeldre som, nesten uten unntak, tar imot feriekvoteflyktningene mine. Uten disse hadde jeg kommet til kort, og jeg vet at mange i landet har det nettopp slik. En nesten umulig kabal. Kom igjen, bidra til å hjelpe de som i disse dager sitter med markeringstusj, post-it lapper og kalendere og forsøker å komme i mål!