Arena Skövde

Reisedagbok, Vest Sverige, Dag 4 – Skövde

Sammen med “Visit Sweden” og “Väst Sverige” har jeg fått mulighet til å utforske Sverige og spesielt området kalt vest Sverige! Som vestlending selv kunne det jo være greit å sammenligne vest Norge og vest Sverige, uten å kåre en vinner av den grunn. Et annet mål for denne turen er å se hvordan Sverige er som tur-mål for en barnefamilie, eller en gruppe der noen av de heldige reisende er barn! 🙂

Dag fire og vi kjørte fra Karlsborg til Skövde! Skövde hadde faktisk Vidunderpappa tidligere hørt om da Vidunderpappas kjæreste og samboer hadde satt en smått utrolig verdensrekord på 12 timers ultraløp bare året i forveien! Veldig gøy å få mulighet til å selv besøke denne trivelige (og på denne Sverige-turen den største) småbyen selv.

Vi hadde fått billetter til Arena Skövde og gledde oss veldig til å forsøke både spennende sklier og en tur på spa! Det ble, natulirgvis, ikke tatt så alt for mange bilder inne på selve Arene Skövde, men skal forsøke å forklare opplevelsen her.

Vi ble vist rundt på areanet av en hyggelig ansatt ved Arena Skövde som kunne vise og forklare det meste av sklier og et meget variert spa-område!

Som de voksne individer vi er, gikk vi rett i køen som strekte seg ut fra den lengste sklien! Med et maskulint hyl fra Vidunderpappa, suste vi ut i det varme vannet på Arena Skövde! Det var sklier til barn og voksne i alle aldre og i noen sklier var det til og med mulig å skli flere samtidig. Det var utebad, innebad, bad med og uten bobler og hver timer kom det også bølger i en av de største bassengene.

sklie

Etter sklier, bobler og bølger besøkte vi spa-avdelingen. Og etter å ha ligget og slumret en halv time på en 36 grader varm Hamamsten (deilig) fikk vi tilbud om å bli med på en opplevelse kalt Aufguss. En tysk behandling i badstuen som i korte trekk går ut på å vifte dritvarm luft midt i fleisen på de fremmøtte! Dette var helt på kanten av hva en stakkars mager kropp fra Bergen kunne takle, men det gikk fint og det hadde helt sikkert en god effekt! 🙂

aufguss_623x300

Alt i alt et flott besøk på Arena Skövde der vi både var sulten og utslitt i etterkant! Anbefaler virkelig de som er i nærheten av Skövde til å ta seg en tur innom, og ihvertfall få med seg 10 minutter Aufguss! Renser opp både her og der! 😀

Etter å ha reist fra Arena Skövde bestemte vi oss for å besøke gamle trakter på Södermalms Idrottsplass der verdensrekorden for damer junior 12 timers ultraløp ble satt sommeren 2015. Det ble mimring og mulighet for en liten intervall-økt! Flott anlegg og håper virkelig vi får mulighet til å besøke idrottsplassen ved en senere anledning, gjerne i konkurranse.

Södermalms Idrottsplass 2016
Södermalms Idrottsplass 2016