Reisetips: Gøy for barna og gøy for foreldrene!

Når man blir forelder får man andre prioriteringer i livet. Byturer, langhelger her og der, skiturer og gamblingreiser. Slike ting blir mindre viktig, og vanskeligere, å gjennomføre når man har familie.

Det betyr likevel ikke at man ikke kan unne seg en slik opplevelse i ny og ne, selv om man har fått barn! Det er til og med mulig å kombinere gode opplevelser for både hele familien og for seg selv.

Det finnes en rekke reisemål verden over hvor man kan kombinere aktiviteter for barn med litt mer voksne gjøremål. Jeg har samlet sammen noen tips til foreldre som kan tenke seg å slå to fluer i en smekk, og ta med barna på tur til en destinasjon hvor også de voksne kan kose seg.

Fotballtur til Italia

Italia er et fantastisk land å besøke. Støvellandet byr på nydelig mat, en fantastisk kultur, gammel historie, romantikk, varmt og deilig vær, og ikke minst: fotball!

Tar du turen til Roma kan du få med deg alt sammen. Her kan du sende ungene på Gladiator-skole, og ta turen til Colosseum for å suge inn litt historie på turen. Dere kan dra sammen på en av restaurantene som tilbyr pizza-kurs. Lag en ekte italiensk pizza sammen med familien, og nyt smaken av Italia.

Er dere to som reiser sammen er det ingen tvil om at Roma er en av verdens mest romantiske byer, med sitt amorøse rykte, vakre arkitektur og utallige kjærlighetshistorier. Ta en romantisk tur i hagen til Villa Borghese, eller ta en tur til Teatro Dell’Opera di Roma og del en fantastisk operaforestilling sammen. Gå en tur til Trevi-fontenen og ønsk dere noe samtidig som dere kaster penger oppi fontenen.

Er du ute i god tid kan du også time reisen slik dere får oppleve italiensk fotball på sitt beste. I Roma finnes det to store lag; Roma og Lazio. Begge spiller faktisk hjemmekampene sine på samme bade, Stadio Olimpico, og har hjemmekamp annenhver helg! Det er perfekt for turister, for da går det nemlig alltid en kamp der uansett når man kommer. Her får du oppleve magisk stemning, og er det noe Italia er kjent for så er det atmosfæren på stadion når rivaler møtes til dyst. Det er lett å trekke en parallell til Colosseum og kampene som foregikk der, for å kjempe til siste slutt er en italiensk dyd. Vil du ha litt ekstra spenning mens du er på stadion, kan du satse penger på hvem du tror vil stikke av med seieren. Det finnes en rekke sider som tilbyr pengespill på nettet, hvor du kan tippe på alt mulig; hvem som vinner, hvem som scorer først og sist, om det blir straffe eller røde kort. Det er omtrent kun fantasien som setter grenser.

Kombiner Syden & Spa-ferie

Mange småbarnsforeldre kan kjenne på at de trenger en ferie etter å ha vært på ferie med barna sine. Å aktivisere unger i ukesvis kan være slitsomt, men dersom man planlegger ferien smart, kan man komme hjem med fulladede batterier og fornøyde barn!

Legger du ferieturen til et spahotell som også har fasiliteter for barn, er halve jobben gjort. Tar du for eksempel turen til Caldera Palace på Kreta, får du i både pose og sekk. Med stranda 20 meter unna, barnebasseng og kort vei til sentrum, har ungene plenty med ting å kose seg med. Hotellet har et enormt barnebasseng, og et eget, barnefritt område hvor de voksne får kose seg i ro og fred. Dette kombinert med en svær spaavdeling hvor man kan nyte en bedre massasje og andre avslappende behandlinger, er dette et ferietips som absolutt kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.