Rimelige alternativer i din sommerferie!

De fleste har nok allerede planlagt, booket og betalt årets sommerferie. Om det er strendene på de greske øyene, eller det kanskje er all inclusive på Gran Canaria som frister mest er selvsagt helt subjektivt. Her får dere likevel en del gode råd om dere fremdeles vurderer en rimelig ferie hjemme i Norge. Gjerne sammen med familien. Det er selvsagt store forskjeller fra familie til familie når det gjelder hva som er mulig å få til. Der noen kan reise på ferietur til en tante på Voss, har andre igjen kanskje mulighet til å låne en hytte eller leilighet av arbeidsgiver. Jeg går ut i fra alternativer under som de aller fleste har mulighet til å benytte seg av.

Sommerferie i naturen

Norge har kanskje verdens fineste natur. Det er ganske god plass i naturen også! Hvis en har et telt (evt. kan en kjøpe et brukt, eller låne et?) så er mulighetene store! Om en ønsker å overnatte i skjærgården eller om en ønsker å overnatte på fjellet er individuelt. Hva er vel kjekkere enn først å overnatte i hagen, eller på terrassen, for å teste ut utstyret og se om ikke hjemlengselen tar overhånd. NB: Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt minimum 150 meter fra bebodd hus eller hytte, og oppholde seg der inntil 2 døgn. Dersom man ønsker å telte på samme sted lenger, må man få samtykke fra grunneier. Hvis du er litt usikker på hvor du har lyst til å telte, kan kanskje ut.no (side laget av Den Norske Turistforening) være til hjelp. Hvis tanken på fjell og skjærgården ikke er noe for deg, men selve ideen om telt frister, så kan kanskje en campingplass være løsningen? Det finnes flotte campingplasser både i inn og utland og Vidunderpappa fikk mulighet i fjor til å besøke både Daftö og Seläter Camping, rett over grensen i Sverige.

Digital ferie

Det er ikke hver dag solen skinner i sommerferien. Det er ikke hver dag vannet i sjøen bikker 25 grader og det eneste problemet er solkrem i øynene. Det finnes faktisk sommerdager som minner mer om høst eller vinter. Dette er dager der en helt fint kan finne på aktiviteter innendørs. Om det er nettbrett eller PC som er å foretrekke er litt individuelt. En kan lett få stor glede av et strategispill, online sjakk, å lære seg noen nye triks i Fifa eller å lage en ny verden i Minecraft. Så kan far få muligheten til å nyte noen minutter live casino samtidig? Da snakker vi sommerferie!

Trening og nye skillz

Sommeren og ferien gir muligheter som en kanskje ellers i året ikke har tid til å utforske. Hva med å bruke tid på trening og fritidsaktiviteter som fotball, løping, turn eller friidrett? De fleste holder på med en eller annen fritidsaktivitet og det skal ikke mer enn 2-3 uker med trening/øving før en gjør store fremskritt i sin idrett. Har selv fått mulighet til å løpe og spille fotball sammen med ungene det siste året. Jeg ser at gleden de får ved å mestre og faktisk bli god i en aktivitet er veldig verdifull! Det er klart verdt innsatsen å trene, også om sommeren. Jeg er helt sikker på at idrettsutøveren som kommer på første skoledag etter sin sommerferie og kan fortelle om sin nye trikserekord eller sin nye rekord på 400 meter løping er like stolt som den solbrune skolekompisen som kan fortelle om late dager på en sandstrand i syden.

Staycation og evnen til å kjede seg

Mine unger kan ikke kjede seg. De evner ikke å kunne klare seg 5 minutter uten at en forelder eller voksenperson legger forholdene til rette for aktiviteter de kan gjennomføre. Jeg mener at barn ikke har vondt av å kjede seg. De har ikke vondt av å finne på noe å gjøre selv. I en klasse på 26 personer er det helt sikkert flere i samme båt som på et gitt tidspunkt sitter hjemme og håper på en telefon fra akkurat din sønn eller datter. Men så var det sånn at noen må gidde å ta kontakt da!?