Skuddår – skal du utnytte muligheten?

Så var det plutselig skuddår og februar, som normalt føles evig lang, blir enda lenger! Hele 29 dager klarer de å dytte inn i en måned som egentlig er mest kjent for å være mørk, kald og, på vestlandet, veldig vindfull.

Men det er jo ikke bare negative ting med februar. En merker jo nå at dagene blir lysere og på selve skuddårsdagen kan jo dagen bli virkelig lys og trivelig om en spiller kortene sine riktig. Jeg tenker selvsagt på muligheten for at damen i forholdet kan fri til sin kjære!

For undertegnede er det allerede for sent å nyte godt av skuddårsmuligheten, men jeg vet da om flere som bør kjenne sin besøkelsestid.

I flere hundre år har nemlig skuddårsdagen blitt ansett som den ene dagen da en kvinne kan fri til en mann. For mannen kan det lønne seg å si ja, hvis ikke må han nemlig gi kvinnen hele 12 par med hansker slik at hun kan skjule at hun mangler forlovelsesring, ifølge overtroen.

Skam der altså!

«Straffen» kan riktignok variere noe utifra hvor i verden du befinner deg. Skikken kan spores tilbake til 400-tallet og skal være en avtale som inngått mellom helgenene Sankt Bridget og Sankt Patrick!

Så skal du ta sjansen å fri? Greit å bestemme seg kjapt – det er jo 4 år til neste mulighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.