Slik stresser du mindre i julen

Julen er en stressende tid for de fleste nordmenn. Det er ikke alltid nødvendig å ta på seg alt ansvaret for om julen blir vellykket eller ikke. Det er viktig å sitte igjen med et overskudd slik at du kan glede deg over de små ting i julen.

Med en rekke forberedelser vil du også klare å holde rede på både julegaver og julemiddag uten at stressnivået når nye høyder.

Lag en liste over oppgaver

Når du forbereder til julehøytiden er det kanskje lettere å forholde seg til lister slik som selveste julenissen gjør. Det anbefales at du lager en liste over det som må gjøres til jul for at du skal opprettholde oversikten over blant annet dine innkjøp av julegaver. Om stressnivået blir for høyt kan det anbefales å slappe av med litt online casino for å senke nervene. Kanskje kan en være heldig å sanke gevinster som hjelper til julehandelen.

I tillegg til å lage en liste, så er det selvfølgelig viktig å holde rede på kalenderen. Tiden går raskere jo nærmere julaften du kommer, og når du koser deg med Jackpot spill går det spesielt fort. Du kommer derfor langt med en handleliste der du også kan merke av på kalenderen hvilke dager de enkelte tingene skal handles inn. Du kan gjerne ta vare på fjorårets lister slik at du kan se om du finner forbedringer til årets oppgaver.

Unngå for mange forpliktelser

Det er lett å opparbeide seg for mange forpliktelser i desember. Desember er en hektisk måned der både sosiale aktivere og overtid på jobben preger tidsbruken. Det er viktig å ikke la for mange forpliktelser hindre deg i å nyte juleforberedelsene. Samtidig er det også vesentlig at du klarer å overholde dine avtaler med både venner og familie.

Det viktigste å holde orden på er butikkenes åpningstider og ikke minst julegaveønsker fra de nærmeste. Ved å ikke avtale for mange møter og avtaler vil du oppleve at du får bedre tid. I stedet for å løpe inn og ut av butikker og møter kan du fint sette deg ned for å ta en pause.

En bedre oversikt over hva som er igjen på listen kan du få når du sitter med din daglige kaffekopp.

Det er viktig å ikke la stressnivået stige for høyt. Det en fordel å ikke vente til siste liten når du skal handle inn julegaver og julemat. Du vil da oppleve julestresset når du i stedet skal nyte julen med familien.

Lag et budsjett over juleinnkjøp

For å slippe økonomiske bekymringer i julen anbefales det at du lager deg et budsjett som kan overholdes under juleforberedelsen. Om du tar deg god tid til å lage et budsjett vil du kunne unngå mange bekymringer i julen. Det er mange nordmenn som bruker kredittkortet i julen. Ta deg gjerne tid til å tenke over hvilke punkter som bør føres inn i budsjettet før jul. Med en god plan over både juleinnkjøp og ikke minst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.