Minsten tok like godt vare på klistremerket som sikret han adgang til Örebro Slott! Det kan jo hende jeg vil inn der en tur i kveld også forklarte han og kunne vel ikke helt forstå hvor korttenkt resten av reisefølget var.

Sommerferien er like rundt hjørnet!

I år blir det en tidlig ferie for Vidunderpappa og hans håpefulle! Igjen går turen til vårt fantastiske naboland Sverige og undertegnede har sammen med Visit Sweden sydd sammen et meget spennende og innholdsrikt program! For de som ikke har tenkt seg en tur til Sverige, så finnes det selvsagt fantastiske muligheter her i Norge også! Jeg har forsøkt å liste opp noen spennende alternativer under, så får vi se da om vi kanskje treffes på en fjelltopp og kan hjelpe hverandre med å få opp det nyinnkjøpte superteltet?

Det er selvsagt store forskjeller fra familie til familie når det gjelder hva som er mulig å få til, og der noen kan reise på ferietur til en tante på Voss, har andre igjen kanskje mulighet til å låne en hytte eller leilighet av arbeidsgiver. Jeg går ut ifra alternativer under som de aller fleste har mulighet til å benytte seg av.

Havet er fritt for alle! Hvorfor ikke besøke en av de mange fine strendene vi har her i landet?

Ferie i naturen

Norge har kanskje verdens fineste natur. Det er ganske god plass i naturen også, så hvis en har et telt (evt. kan en kjøpe et brukt, eller låne et?) så er mulighetene store! Om en ønsker å overnatte i skjærgården, eller en ønsker å overnatte på fjellet er individuelt, men hva er vel kjekkere enn først å overnatte i hagen, eller på terrassen, for å teste ut utstyret og se om ikke hjemlengselen tar overhånd.

NB: Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt minimum 150 meter fra bebodd hus eller hytte, og oppholde seg der inntil 2 døgn. Dersom man ønsker å telte på samme sted lenger, må man få samtykke fra grunneier.

Hvis du er litt usikker på hvor du har lyst til å telte, kan kanskje ut.no (side laget av Den Norske Turistforening) være til hjelp.

Hvis tanken på fjell og skjærgården ikke er noe for deg, men selve ideen om telt frister, så kan kanskje en campingplass være løsningen? Det finnes flotte campingplasser både i inn og utland og Vidunderpappa fikk mulighet i fjor til å besøke både Daftö og Seläter Camping, rett over grensen i Sverige.

Digital ferie

Det er ikke hver dag solen skinner, vannet i sjøen bikker 25 grader og det eneste problemet er solkrem i øynene. Det finnes faktisk sommerdager som minner mer om høst eller vinter og dager der en helt fint kan finne på aktiviteter innendørs. Om det er nettbrett eller PC som er å foretrekke er litt individuelt, men en kan lett få stor glede av et strategispill, online sjakk, å lære seg noen nye triks i Fifa eller å lage en ny verden i Minecraft. Så kan far få muligheten til å nyte noen minutter på norske casino på nett i stedet?

Trening og nye skillz

Sommeren og ferien gir muligheter som en kanskje ellers i året ikke har tid til å utforske. Hva med å bruke tid på trening og fritidsaktiviteter som fotball, løping, turn eller friidrett? De fleste holder på med en eller annen fritidsaktivitet og det skal ikke mer enn 2-3 uker med trening/øving før en gjør store fremskritt i sin idrett. Har selv fått mulighet til å løpe og spille fotball sammen med ungene det siste året, og jeg ser at gleden de får ved å mestre og faktisk bli god i en aktivitet er veldig verdifull og klart verdt å satse på også om sommeren. Jeg er helt sikker på at idrettsutøveren som kommer på første skoledag og kan fortelle om sin nye trikserekord eller sin nye rekord på 400 meter løping er like stolt som den solbrune skolekompisen som kan fortelle om late dager på en sandstrand i syden.

Staycation og evnen til å kjede seg

Mine unger kan ikke kjede seg. De evner ikke å kunne klare seg 5 minutter uten at en forelder eller voksenperson legger forholdene til rette for aktiviteter de kan gjennomføre. Jeg mener at barn ikke har vondt av å kjede seg, eller har vondt av å finne på noe å gjøre selv. I en klasse på 26 personer er det helt sikkert flere i samme båt som på et gitt tidspunkt sitter hjemme og håper på en telefon fra akkurat din sønn eller datter. Men så var det sånn at noen må gidde å ta kontakt da!?

Kjeeeeeeeder meeeeeeeeeg…