Ja takk til mer teknologi på soverommet!

//Sponset av Gro Clock Som alle vet, eller som alle småbarnsforeldre vet, så utvikles ikke den biologiske klokken før barna er langt ut i ungdomsskole-alderen. Før dette gjelder det såkalte «på lykke og fromme» prinsippet der barn like gjerne kan våkne 5 om morgenen, som de gjør, en sjelden gang, klokken 9. Barn generelt, eller mine barn spesielt, har enda ikke fått klokke slik at de selv vet om det er på tide å stå opp. De benytter seg i stedet av far, og kommer diltende inn på soverommet lenge før katten har fått sko på beina, og lurer på om de kan få stå opp. Men ikke lenger! Verden går videre og «Gro Clock» har blitt funnet opp for nettopp å rettlede de små gjennom «på lykke og fromme» tiden. Klokken er brutalt ærlig og sier fra om det er natt eller dag, eller egentlig sier den fra om det er natt eller dag, definert av foreldrene. Litt om «Gro Clock»: * Søvntrenerens lysende skjerm bruker bilder av stjerner og sol for å kommunisere ”sovetid” og ”stå opp” tid * Om natten forsvinner stjernene ut én etter en og viser hvordan en ny dag nærmer seg * Det er mulig å stille inn ulike sovetider (f.eks. hverdag og helg) * Utviklet for barn fra +1½ år * Søvntreneren kan kjøpes hos Ringo, Extra Leker og www.lekekassen.no Barn bør ha faste rutiner God søvn er god helse, og en god natts søvn skal både fordøye dagens inntrykk og gi deg påfyll av energi til å møte en ny dag. Dette gjelder både barn og voksne, men for barn er det spesielt viktig med faste rutiner som skaper trygghet. – Det skal være godt og trygt for barnet å legge seg. Faste sengetider sørger for at barnet får tilstrekkelig søvn, og mange foreldre blir overrasket over hvor mye søvn barn faktisk trenger. For de aller minste kan riktig leggetid være allerede kl 18:30, påpeker Manniche. En klokke som ikke er klokke En søvntrener kan hjelpe barnet slik at det vet når det er sovetid og når dagen starter. Gro Clock er ny på den norske markedet og benytter enkle og barnevennlige symboler for å vise døgnets tider. Sovetid signaliseres med en sovende stjerne i et avdempet blått skjær, men en glad sol titter fram når det er tid for våkne. Når barnet ditt er modent nok til å lære klokken kan Gro Clock vise tiden som et digitalt ur. Den sovende stjernen er omkranset av små stjerner som forsvinner èn etter en som man nærmer seg morgen. Det er en fin og lærerik måte for barnet å få en fornemmelse av tid, mens hele familien får en god natts søvn.  
Søvn er verdifullt og viktig for alle barnefamilier. Gro Clock er en ny ”soveklokke” som hjelper med å skape faste rutiner i hverdagen som sikrer søvnen for både barna og foreldrene.
Søvn er verdifullt og viktig for alle barnefamilier. Gro Clock er en ny ”soveklokke” som hjelper med å skape faste rutiner i hverdagen som sikrer søvnen for både barna og foreldrene.
  Minsten syntes at «Gro Clock» var veldig urettferdig om morgenen, og at den jo aldri ble til sol! Han var derimot veldig tilhenger av denne nye teknologien om kvelden da far ikke klarte å få vekk solbildet slik at minsten skulle legge seg!   dsc08466