Fått deg ny Windows 10 PC? Vidunderpappa gjør den barnevennlig! Nettleseren!

DETTE ER EN ARTIKKEL I EN SERIE OMKRING DATABRUK OG BARN. HVIS DU IKKE HAR FÅTT MED DEG DE TIDLIGERE KAPITLENE, SÅ MÅ DU FÅ MED DEG

– HVORDAN EN SETTER OPP EN BARNEKONTO I WINDOWS 10
– HVORDAN EN SETTER OPP FAMILIEINNSTILLINGER I WINDOWS 10
- HVORDAN EN SETTER OPP SØKEMOTOREN I NETTLESEREN

Å skulle administrere hvilke sider barna skal få lov til å besøke på internett er vanskelig. Det er i utgangspunktet best å snakke med barna omkring nettvett og hvilke sider de får lov til å besøke. Dette gjør de bevisst på farene som lurer på nettet og kan besøke nettsider i favoritt nettleseren basert på kunnskap.

Men skal du nå, en gang, slippe de aller yngste på nett så finnes det verktøy som gjør surfingen tryggere i nettleseren. Et av disse er nettleser-utvidelsen Whitelist for Chrome. Denne utvidelsen gir voksne (familiens administrator) full kontroll på hvilke nettsiden de yngste skal få besøke. En lager en liste over hvilke nettsider barna får besøke og alle andre forsøk ender i en “feilmelding”.

Whitelist Manager er en enkel utvidelse som gir foreldre full kontroll på hvilke sider barna får besøke i Chrome.
Feilmelding om ikke nettsiden er godkjent.

Eksempel på “lovlig side”

Vi har bestemt oss for å gi barna tilgang til et bestemt nettsted som vi har funnet ut er sikkert. Nettstedet er safekidgames.com der en kan spille enkle spill laget for barn.

Vi klikker på hengelåsen oppe til høyre for adresselinjen og velger “alternativer”. Der legger vi inn adressen som vist på bildet under.

I “Whitelisten” legger en inn de nettstedene som barna skal få lov til å besøke. Kan være greit å legge de samme nettstedene under en mappe i favorittene også?
Da er det fritt frem å spille på den trygge siden for de som måtte ønske det!

Når maskinen skal brukes av andre

Når barna har lagt seg og det ikke er nødvendig med “trygg nettleser” er det lett å gå tilbake til vanlig surfing. Du klikker på hengelåsen, velger “administrere utvidelser” og slår av Whitelist Manager. Så er det plutselig fritt frem for det far i huset synes er gøy, om det er youtube, nettavisen, online casino eller nettbanken.

Det er viktig å merke seg at dette er en utvidelse laget for Google Chrome og vil ikke fungere på andre nettlesere som Edge eller Firefox. Til info!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.