Vidunderpappa er på besøk i Sverige. Dag 2, Fratelli Örebro!

// Sverigetur sponses av Visit Sweden

Vidunderpappa gledet seg veldig til å få mulighet til å besøke en flott restaurant i Örebro sentrum. Fratelli Örebro var navnet og restauranten var spesielt kjent for sin Nutella dessert-pizza.

Så var det å glede de sarte og kresne ganene til mine barn da…

En spennende meny med mer eller mindre ukjente ord.

Forberedt for restaurantbesøk! 

Høyere makter skal vite at jeg gjorde alt rett i forkant og underveis denne kvelden. Barna var utsultet og kunne ikke vente på å få gå på restaurant. For å safe inn en perfekt start på denne middagen valgte vi å la bilen stå og heller spasere de 1000m som var distansen fra hotellet til restauranten. Vi fikk tildelt bord av en hyggelig herremann og det gikk ikke lenge før en ansatt lurte på om vi hadde bestillingen klar. Vi måtte be om mer tid, men kunne gjerne få litt drikke med en gang. Øynene til de små gled over menyen og de lurte på hva den ene og andre ingrediensen var. Vidunderpappa forsøkte å komme med så mange fornuftige svar som han kunne, men til slutt ble likevel rådet å gå for en safe Margarita Pizza. Er det som en “Grandiosa” lurte minsten på og ble fornøyd med svaret om at dette var kun pizzabunn, saus og ost. Bestillingen ble sendt kjøkkenet og det gikk ikke så alt for lenge før maten ble servert. Minsten var først ut. “Hva er den smaken?”

Liiiike før minsten skulle få smakt sin Margarita Pizza var alt fryd og gammen!

Hva er den smaken?

Nei.. nei nei nei.. tankene for gjennom hodet på Vidunderpappa idet han skjønte at noe var galt. Eldste fulgte opp. “Er det noe rart med osten? Dette er ikke vanlig ost?”. Midterste som for kvelden hadde gått for Pasta Carbonara, nøyt matet høylytt. Hun så på de andre to søsknene og nøyt situasjonen enda mer! Vidunderpappa og Cecilie var veldig fornøyd med maten som de fikk, men hva hjelper vel det? To av følget på fem begynte å dytte rundt på maten med gaffelen sin og var tydelig missfornøyde. Mozzarella er kanskje den aller beste osten en kan nyte på pizza, i Italia eller i Örebro… på Sotra utenfor Bergen er det Norwegia som gjelder og det eneste som er godkjent som det øverste laget på pizzaen. Løsningen ble både enkel og usjarmerende for Vidunderfamilien denne kvelden. Osten ble først skrapt av pizzaen, men når smaken satt i deigen, måtte vi til slutt skjære av skorpene som ikke hadde blitt “ødelagt”.

… men jeg vil ikke ha SÅNN ost!

Samtidig som humøret falt hos søskene, kom smilet og ikke minst høylytt nyte-lyder fra midterste! Merkelig det der!

Desserten reddet kvelden.

Vi fikk i forkant av turen råd om å forsøke Nutella dessert-pizzaen til Fratelli. Og det var denne pizzaen som definitivt reddet kvelden. Nutella er godt kjent også på Sotra og denne pizzaen gikk ned på høykant. Et godt råd til folk som kunne tenke seg å besøke Fratelli er å kanskje ikke bestille èn pizza til hver. Det var enormt mye mat og vi hadde samtlige mer en nok med å klare å gå hjem etterpå. Dette, selv om vi sendte nesten to pizza i retur, i skam.

Nutella Dessert Pizza! Forsøk den neste gang du er i Örebro! Anbefales virkelig!

Comments 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.