Vidunderpappa skal igjen få besøke Sverige!

// Tur i samarbeid med Visit Sweden
Så var sommeren over oss igjen, og nesten tradisjonen tro, skal vidunderpappa få besøke fantastiske Sverige i regi av Visit Sweden! Vi har blitt noe rutinert på Sverige og gleder oss veldig til den kommende sverigeferien!  De to siste årene har jeg besøkt Vest Sverige og Smålands-regionen, og rent oppsummert kan jeg si at jeg har fått opplevd fantastiske steder, flotte mennesker og ikke minst sol og fint vær! Tidligere suksess i nabolandet bygger virkelig forventninger blant store og små, og dager blir talt ned frem til vi setter kursen mot de gulblå vennene våres i øst og årets sverigeferie. Les mer om Vidunderpappas tidligere besøk til Sverige her:  Gode råd til den perfekte familieferien!
Har dere sett Zorro? Minsten kunne fortelle at det stod en litt misstenkelig kar i bakgrunnen som hun gjerne måtte taue inn!

Örebro

I år går turen til Örebro som ligger i “mage-regionen” av Sverige, om en ser på nabolandet som en slank menneskekropp. Svenske wikipedia kan videre fortelle følgende om Örebro: Örebro var under första hälften av 1900-talet känd som “skostaden”, eftersom ett stort antal skofabriker fanns där. Dessa är numera nedlagda. Fortfarande är Örebro i viss mån en industristad, även om staden under senare delen av 1900-talet alltmer kommit att präglas av service, tjänster och utbildning. Stora arbetsgivare idag är Örebro universitet, Atlas Copco och Universitetssjukhuset i Örebro. Staden utmärker sig idag genom sitt strategiska läge (200 km ifrån Stockholm, 330 km ifrån Oslo och 280 km ifrån Göteborg) som en handels- och logistiksstad.

Seläter Camping

På vei til Örebro, har vi fått muligheten til å svippe innom våre gode venner på Seläter Camping.  Her skal vi ligge i telt og nyte den flotte campingplassen noen dager før vi setter fart i retning øst!
En av favorittaktivitetene på Seläter Camping er krabbefiske! Da må utstyret være i orden!

Clarion Collection Borgen

I Örebro skal vi virkelig få bo staselig, og det er allerede booket rom til oss på Clarion Collection Borgen. Her skal vi bo i tre dager samtidig som vi hver dag får se en ny del av Barnas Örebro!

Lost City

Når vi nevner for tilfeldige bekjente at vi skal til Örebro, så sier samtlige at vi da må besøke vannlandet der! Tydeligvis er det et badeland i Örebro som er kjent, selv lengst ute på de vestlige og forblåste deler av Vestlandet! Badelandet det er snakk om er “Lost City” og kan i første omgang minne om en scene fra Indiana Jones, Tomb Raider eller Jakten på den grønne diamant. Ved nærmere ettersyn er det ingen tvil om at både store og små vil få “kjørt seg” når vi endelig får mulighet til å besøke “Lost City”

Fratelli Örebro

Som matinteressert, gleder det en feinschmecker at vi skal få besøke en av Örebros finere restauranter også! Fratelli Örebro er stedet og menyen har noe for enhver kresen sjel! Hva vi kommer til å velge å spise er enda litt uklart, men de små har allerede “streket under” desserten “PIZZA CON NUTELLA”. Tror de vurderer denne både til hovedrett og til dessert.

Örebro Slott

Så kommer vi til selve rosinen i pølsa. Selve slottet blant slott og mest sannsynlig grunnen til at ungene (og godt mulig undertegnede) ikke kommer til å tørre sove alene frem til 2020. Örebro Slott kan skilte med Spøkelser, Mord og Sommerkafe! Jeg kan passe på bagasjen over en kaffe og bolle mens ungene får en guidet tour med 100% spøkelsesgaranti!

M/F Liden

For en maritim familie med forkjærlighet for både “Saltkråkan”, sjø, vann, regn og sluser, er det gledelig at vi skal få være med på båttur! Med M/F Liden skal vi få seile på elven Svartån ut til sjøen Hjälmaren! På denne turen skal vi få mulighet til å oppleve to “slusinger”.

Wadköping

Siste dagen skal vi vandre fritt i Gamle Örebro, Wadköping! Med trange gater og flotte kafeer, tror jeg vi kommer til å få et perfekt punktum på denne ferieturen fra Visit Sweden.
I de små brostenbelagte gatene i Wadkoping, kan en formelig føle at “Pippi Langstrømpe”, “Kling” og “Klang” kommer straks løpende.