Vidunderpappas reisetips 4 – Station Sågen

Dresin, eller å sykle på jernbanespor, var noe ingen i Team Vidunderpappa hadde vært borte i. Vi var derfor veldig spente på hvordan dette egentlig fungerte. Vi satte kursen mot Dresinens startpunkt, Station Sågen og var veldig heldig med været også denne dagen.

En stasjon med respekt for seg selv har selvsagt en ekte billett-luke – og Station Sågen var ingen unntak!

FREMME VED STATION SÅGEN!

Når GPS’en plinget at vi hadde nådd målet var det kun et lite hus med en stor og velstelt hage som møtte oss. En parkeringsplass som kunne romme 5 biler var det likevel laget plass til. Utenfor det lille huset, som viste seg å være “Station Sågen”, satt det noen hyggelige damer og en liten jente som spiste lønsj.

Idyll med rødmaling!

— Velkommen, ropte en av damene som ventet oss inn på tunet omkring denne tiden! Jeg har klar en dresin til dere og jeg har laget klar en piknik-kurv til dere slik at dere kan “fika” langs jernbanesporet i dag, det er jo sånt flott vær!

Med en piknik-kurv med på dresinen kan en fort tilbringe hele dagen ute på jernbaneskinnene!

Instruksjonene om hvordan en sykler på jernbanen, eller dresinerer eller hva det når blir kalt gikk fort på sjarmerende svensk dialekt. Vi fant ut at alle fem fikk plass på dresinen og at vi kunne bytte på å sykle etterhvert.

Ut fra stasjonen gikk det sakte. Vi var usikre i starten og dresinen synes vi gikk mer enn fort nok. Etterhvert slapp vi likevel bremsen og vi fikk vinden i håret der vi suste avgårde på jernbanen.

Minsten styrte showet og fikk etterhvert opp farten på dresinen!

SVØMMETUR LANGS JERNBANEN!

Etter en stund fant vi en liten strand langs jernbanen. Vi stoppet opp, gikk av og nøt en fantastisk lunsj samtidig som de tøffeste i reisefølget tok seg en aldri så liten svømmetur. Etter lunsjen snudde vi dresinen og satte kursen mot Station Sågen igjen!

De tøffeste tar seg en svømmetur uansett hvor de er!

EN SJARMERENDE TUR GJENNOM DALARNE!

En dresin-tur er kanskje noe av det mest sjarmerende jeg har vært borte i. Om været spiller på lag, er det bare å sette kursen mot Station Sågen i Sveriges kulturhovedstad, Dalarne!

Hvis en har litt mer tid til rådighet enn det vi hadde denne dagen, så kan en også låne tipi-telt og kjøre en overnatting i villmarken. En sykler på dresin ut, slår opp teltet, nyter naturen, overnatter og sykler hjem igjen neste dag. Om en da ikke ønsker flere dager der ute?

Til og med “nesten-tenåringer” synes at en dresin-tur er “kult”!

Besøk Station Sågen