Gir ikke ryddige og rene overflater mer glede enn krimskrams kjøpt inn som pynt?

Å bo sammen med barn

Som de årvåkne leserne mine sikkert allerede vet, så er vidunderpappa godt over gjennomsnittet glad i interiør, gode og enkle løsninger og generelt ha det fint og ryddig rundt seg! En kan vel godt si det slik, og jeg tror en del småbarnsforeldre er i hvert fall litt enig med meg, at de små ikke alltid helt deler denne troen. De liker at det er ryddig, for all del, men veien for å komme dit er noe forskjellig.   Etter å ha søkt høyt og lavt etter en løsning som kan gjøre både meg som forelder og de små fornøyde, har jeg funnet ut at jeg må gjøre hjemmet mer enkelt og funksjonelt. Kanskje huset ikke trenger å friste de små med alle mulige løse duppeditter som ligger fremme klare for å teste en eller annen teori de minste måtte ha om tyngdekraft.   Jeg fikk tak i en flott bok, ja vidunderpappa kan lese, om temaet “rydding og organisering” fra forfatteren Marie Kondo. Hun er (og jeg siterer) en japansk rydde- og organiseringskonsulent. Hun har skrevet fire bøker om rydding og organisering, som har solgt mer enn to millioner eksemplarer til sammen og har blitt oversatt fra japansk til en rekke språk. Et av språkene var engelsk, et språk som vidunderpappa en gang lærte på skolen!  (boken er nå også ute på norsk, så det er liten eller ingen grunn til å vente med å handle folkens!).  
Marie Kondo "Magisk Opprydding", rydd deg lykkelig med Konmari-metoden!
Marie Kondo “Magisk Opprydding”, rydd deg lykkelig med Konmari-metoden!
  Men ja! Jeg har prøvd og feilet mye i min søken etter en verden der jeg og de små kan sameksistere uten at det materielle skal gjøre ting ekstra komplisert. De tre i seg selv dekker det området egentlig ganske så godt selv! I denne serien, ja for det blir etter hvert en serie, skal vidunderpappa vise gode løsninger der en kan benytte minimalisme, organisering og enklerefisering (det er ikke et ord, men dekker det jeg skal gjøre veldig godt) for å skape en enklere hverdag sammen med de en er mest glad i, barna! Hvorfor bruke ekstra minutter om morgenen eller etter jobb på hus og hjem, på konflikter og anspente situasjoner, som kommer av at det er rotete og uoversiktlig, når en kan bruke de verdifulle minuttene på å hjelpe for eksempel minsten å perle eller lage lego-romskip? Hva tror du vil gi mest glede i ditt liv?  
Gode løsninger skaper rene flater som gjør at det ser ryddig og enkelt ut!
Gode løsninger skaper rene flater som gjør at det ser ryddig og enkelt ut!
  Følg med videre folkens, tror dette kan bli en morsom reise der vi til slutt kommer frem til et sted som er litt enklere å leve! Og til dere som nå tenkte at – hva kan han, et mannfolk og rotekopp, lære oss som vi enda ikke kan fra før? Jeg er selvsagt klar over både kjønn og mytene omkring mannens evne til å ha det ryddig rundt seg, så har alliert meg med de flotte frøknene i “Rom for sjelen” og “Slank ditt hjem” som skal kvalitetssikre mine teorier!   Dere er trygge!   Har du noen områder innen denne nye serien som du ønsker at vidunderpappa skal se på, evt om du har noen gode ideer som kan gjøre vidunderheimen til verdens enkleste sted å leve, sleng inn en e-post i kontaktskjemaet under! De beste ideene eller innspillene vil bli premiert! 🙂  

    Ditt navn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Emne

    Melding