Foreldrepermisjon

Et nytt kapittel skal skrives! 1. desember går Vidunderpappa ut i (nok en) foreldrepermisjon. Eller en god gammeldags pappaperm, for de som bruker den terminologien enda.

Det er mange forskjellige veier inn i en permisjon. Få er rett. Jeg planla jo permisjonen med eldste på den mest naive måten, ved hjelp av en liste. Å ha en liste, eller en plan om en vil, er i og for seg ikke dumt. Det er når innholdet på listen ikke samsvarer med virkeligheten at en får problemer. Endte med dårlig samvittighet og at en ikke rakk over noe.

Med midterste var jeg nok litt klok av skade. Der gikk jeg inn i pappapermen uten noen som helst plan i det hele. Meget godt å kunne starte hver dag med et blankt lerret. Problemet da ble vel heller at jeg ikke klare å finne på noe. Uten en plan ble dagene mye like og jeg måtte virkelig jobbe for å finne på noe.

Omtrent samtidig som minsten kom til verden fikk jeg en mulighet fra Den Kulturelle Bæremeisen som jeg slo til på. Det var å lage et opplegg rundt data og kunst som skulle presenteres for 10 barnehager i Bergensområdet. Minsten fikk virkelig vært med pappa på jobb og jeg tror både han og jeg fikk mye utbytte av pappapermen det året!

Ny pappaperm

Med kun 1 måned igjen til foreldrepermisjon, er det helt stille fra Den Kulturelle Bæremeisen. Det kan se ut som om jeg må lage et eget opplegg for minsta.

Jeg er ikke direkte bekymret for tiden som kommer. Jeg har vært gjennom lignende scenario før. Det er likevel klart en far er nervøs, og noen vil kanskje si med god grunn?

Pr i dag er planen og listen ganske så tom. Jeg har jo ambisjoner om å gå mange turer. Kanskje til og med gå turer med bæremeis? En liten termos med kaffe til far og noen maispinner til minsta? Så kommer jo desember og januar da. Regn. Vind. Kaldt. Turene blir korte og kaffen blir mest sannsynlig nytt i godstolen med en liten prinsesse stabbende rundt på jakt etter maispinnene som ligger i skuffen.

Jeg må nok jobbe med planen. Skaffe meg noen alternativer og gjerne også en god plan B og C hvis været spiller inn på noen som helst måte på plan A.

Ser ihvertfall frem til en fantastisk foreldrepermisjon sammen med en liten prinsesse som er lykkelig uvitende om at pappa enda ikke har en spikret kalender for tiden som kommer.