Vidunderpappa er på besøk i Sverige. Dag 3, Örebro Slott!

// Sverigetur sponses av Visit Sweden

I forkant av turen vår til Sverige og Örebro gjorde jeg grundig research på de aktivitetene vi skulle være med på! Særlig Örebro Slott ble nevnt for barna for å forberede de sarte sjelene for et meget spennende og godt mulig skummelt program!

 

Mord og spøkelser er ikke hverdagskost for mine små sarte liljekonvaller, så advarsler og forberedelser var høyst nødvendig.

Selv om mine medreisende var meget skeptisk til både mord, spøkelser og mørke slott i utgangspunktet, ble de selvsagt kledelig skuffet når vi kunne lese på plakatene at disse attraksjonene kun var å nyte på kveldstid.

 

Dette er Örebro Slott! Det ligger midt i Örebro og har, som alle skikkelige slott skal ha, en vollgrav rundt!

 

Sammen med barna bestemte vi oss for å prøve ut to av menypostene til Örebro Slott denne dagen. Vi skulle følge «mysteriespåret» der målet var å løse et mysterium og finne en hodeskalle, og det andre vi skulle få tid til var å besøke barnas slottstårn! «Mysteriespåret» skulle ta omtrent 30 minutter, men om det var vi som var uheldige med detektivarbeidet vårt, eller om oversettelsene av spor fra Svensk til Norsk på sparket var noe mangelfulle vet jeg enda ikke. Vi brukte en time, og vel så det på å finne skallen som lå gjemt i en trekasse et lurt sted i slottet.

 

Alle spor ble nøye sjekket av samtlige små detektiv-spirer i vidunderfølget!

 

Kun én av de fem nøklene passet i riktig lås. Vi valgte selvsagt riktig nøkkel til slutt, men fikk virkelig sett oss godt rundt i slottet.

 

Hvis vi surret mye og rett og slett satt fast i de mange oppgavene vi skulle løse, så var hjelpen aldri langt unna. Det var tidsriktige «hjelpere» plassert rundt om kring i slottet som kunne gi små hint i søken etter den forsvunne hodeskallen!

 

Bildet kunne vært tatt rett ut av en småskummel film, men minsten måtte ned en og annen trapp i søken etter den forsvunne hodeskallen.

Barnas slottstårn

I Barnas slottstårn var det en rekke aktiviteter for barn og unge. En kunne lage penge-pung i ekte lær. «Pung»? gjentok minsten med et stort smil. Begynner å bli mer og mer lik sin far for hver dag som går! Det var også mulighet til å kle seg ut, skyte med armbrøst og få snakket med de mange karakterene som titt og ofte stakk sine nysminkede ansikt innenfor.

 

Tøffe små slotts-eiere i tidsriktig bekledning! Minsten var tydelig på at han kun trengte sverdet for å komme inn i rett karakter!

 

Det er rart å gå gjennom de stenete rommene og korridorene i dette slottet. Spesielt fangehullene i kjelleren var meget autentiske og ga et blikk på hvordan enkelte uheldige sjeler tilbrakte sine liv noen meter under jorden i lenker. De store majestetiske rommene oppe i slottet viste at det nok, også i gamledager, var relativt kjekt å være rik, eller å ha slekten i orden. Felles for de alle var at det var IN med tights og blonder!

 

King of my Castle! Yeah!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.