2 dager igjen til bryllup!

Med to dager igjen til bryllup er det virkelig mange baller i luften. De fristene vi satte oss selv for nærmere et år siden er brutt for lenge siden og vi haster for å få de siste viktige detaljene på plass. Mantraet jeg sier til meg selv, igjen og igjen, er at det blir bryllup uansett. Det som virkelig betyr noe er på plass, jeg er sånn rimelig sikker på at Cecilie ikke har fått kalde føtter og jeg er sånn rimelig trygg på at talen og de to danse-stegene jeg har pugget sitter sånn noenlunde.

– Er du klar nå?

Jeg får stadig spørsmål om jeg er klar nå. Et vanskelig spørsmål egentlig å svare på. Jeg er klar. Klar for å stille opp i kirken. Klar for å se Cecilie komme opp langs kirkegulvet. Klar for å gi mitt «ja».

Om jeg er klar for alt som følger med selve bryllups-kvelden? Selvsagt ikke. Noen ting må en ta på sparket og jeg tror at en fort kan overplanlegge hele bryllupsdagen. Herlig er det da å tenke på. Midt i de verste stundene med stress, øving, skriving og planlegging. At en på akkurat denne dagen, 3. november, er omgitt av sine beste venner, familie og en prest som har gjort den samme «jobben» hundrevis av ganger før.

Planleggingen går mot slutten

Det jeg merker nå som magen vrir seg litt og jeg kan ligge til langt på natt med tanker og planlegging rundt hvordan jeg skal åpne talen, er å ha de trygge og innarbeidede rutinene rundt seg. Om det er å ta seg en lenge løpetur sammen med en god samtalepartner. Om det er å se en litt kjedelig episode av en morsom serie på TV2 Sumo. Om det er å ta seg et spill Dota 2 mot de alltid skjerpede bot’ene på Steam eller det er å driste seg ut på et slag online poker og kanskje forsøke vinne inn igjen alle bryllupsutgiftene (kanskje ikke Luksusfellens mest foretrukne løsning men), så er det viktig å ha noe å fokusere på annet enn kanskje kun taler og ting som kan gå galt bryllupsdagen. Hverdagen kan ofte være kjedelig. Ofte er det likevel veldig godt å ha sine rutiner og «kjedelige» oppgaver å slappe av med også.

Selve perioden før bryllupet føles som de siste ukene før eksamen. Det er vanskelig å skulle rettferdiggjøre andre oppgaver enn de som nå er viktigst. Det er å planlegge denne dagen, den viktigste dagen, 3. november. Før, når jeg skulle ha eksamen opp mot jul, hadde jeg et rituale som fikk meg til å slappe av og kunne rive meg løs fra bøkene et par timer. Det var å se «Hjemme alene» filmene (i hvert fall de to første). Kanskje er det nettopp Kevin McAllister og familien hans som også skal dra meg og Cecilie inn på vår viktigste dag noensinne? Kanskje er det nettopp en god gammel julefilm som skal sørge for at vi får bestått på vår eksamen 03. november.

Ønske oss lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.