Jeg var ofte på besøk hos mine besteforeldre i barndommen. De bodde kun en kilometer unna og de var mer enn villig til å passe på et barnebarn i nøden! Jeg husker at jeg fikk servert tre fantastiske «måltider» av min bestefar som jeg i det siste har hentet frem igjen! At alle måltidene er basert på
Wasa Kavringer viser hvor allsidig dette «brødet» er!
Pr. idag er det nok jeg som er mest glad i disse frokost/kvelds-alternativene hjemme hos oss, men dette er helt klart noe en bør forsøke å snikinnføre i alle familier! Kanskje på tide å gi
favorittfrokosten din en verdig konkurrent?
Handleliste
Wasa Kavringer
Surmelk (alle alternativer fungerer, men jeg pleier å bruke Tine Skummet Kulturmjølk)
Kaffe
Sukker
Oppskriftene
Kavring og surmelk
Ingredienser
* Wasa Kavringer
* Surmelk
En vasker først hendene grundig. En knuser deretter ønsket antall kavring i hendene (et triks jeg har lært meg er å legge to kavring mot hverandre i hendene for å generere ekstra «knuse-effekt»). Kavringene skal knuses ned i ca 5-6 biter pr. skalk. Legg knust kavring i en dyp skål. Hell over ønsket mengde surmelk. Det er viktig å spise retten med en gang etter påført surmelk, dette for å forhindre at kavringen skal bli myk. Vel bekomme.
Festkavring og surmelk
Ingredienser
* Wasa Kavringer
* Surmelk
* Sukker
Samme fremgangsmåte som med «Kavring og surmelk», men retten toppes med et tynt lag sukker. Kun for helger/høytider. Vel bekomme.
Kavringbåter i sort sjø
Ingredienser
* Wasa Kavringer
* Kaffe
* Sukker
Du heller kaffe i en skål. Du legger så 2-3 kavringer i kaffen. Kavringen vendes etter 1 minutt. La kaffe trekke inn i kavringene. Når passe myk, dryss et godt lag med sukker over og spis kavring med skje. Vel bekomme.
Relatert