Den lille høna med bæsj i ryggsekken

Bøker har en naturlig plass i Vidunderhjemmet og når H. L. Phoenix lurte på om jeg ønsket å lese boken hans, «Den lille høna med bæsj i ryggsekken», så var det bare å takke ja!

Som alle seriøse, og i dette tilfellet, mindre seriøse blogger, kjører vi selvsagt en skikkelig bokanmeldelse når vi får tilsendt et slikt fint eksemplar!

Den lille høna med bæsj i ryggsekken – bokanmeldelse

Dette er en typisk barnefortelling der hovedpersonen – hovedhøna Gui – gjør alt ut av beste mening, opplever mye motgang, men kommer styrket ut av eventyret til slutt.

Boken er både illustrert og skrevet av denne mystiske H. L. Phoenix og med et slikt multitalent vil det ikke overraske meg om vi en gang får se Den lille høna både som tegneserie og kanskje også som tegnefilm.

Historien er både fin og hjertevarmende, selv om bæsj både har fått plass i bokens tittel og definitivt en plass i handlingen. Tror tittelen appellerer til de fleste barn – og det er nok de voksne som også synes det både er festlig og fascinerende med denne bæsjen.

Historien er lettlest, det er lett for barn i alle aldre å følge med – og så er det en fin avslutning på boken med en liten moral som dessert.

Jeg triller terningen til en fin 5’er, velger å la meg fengsle av en fin historie med flotte illustrasjoner og ser frem til tegnefilmen som jeg håper en dag ligger på sidene til NRK Super!

Konkurranse

Har du lyst til å vinne ditt eget eksemplar av denne flotte boken? Bare kommenter under her, eller på Facebook hva som var din favoritt barnebok – så trekker vi en heldig vinner på førstkommende søndag! Kanskje blir det nettopp DEG som kan stikke av med en ekstra julegave i år?