Ny Windows 10 PC? Gjør den barnevennlig!

PC’er med Microsoft Windows 10 blir bare rimeligere og rimeligere. De blir også mer brukervennlige, så min funksjon som familiens PC-fikser (en meget lite verdsatt tittel egentlig) har blitt mye enklere. Men, visste du, at det i Windows 10, ligger mange muligheter for å gjøre PC’en mer barne- og familievennlig? Mange småbarnsfamilier har enda en PC på deling, noe som er økonomisk helt topp! Kanskje det likevel er noe frustrerende til tider når både skrivebord og harddisk blir fylt opp av de siste oppdateringene av Minecraft, eller videoklippene som skal danne grunnlag for datterens nye moteblogg?

Windows 10 barnekonto

Windows 10 gjør det enkelt å opprette en barnekonto på familie-PCen! Dette muliggjør pålogging på lik linje med pålogging på PCen på jobben! Barna vil da kunne logge seg på sitt egne private skrivebord med de apper og spill som de ønsker å bruke! Når de er ferdig, eller når foreldrene mener de BØR være ferdig, kan de logge av og voksenpersonene kan logge på facebook nettbanken og gjøre voksenting helt uforstyrret! Når du har lagt til et barn i familien, kan du kontrollere at nettsteder med innhold som er uegnet for barn, er blokkert, eller du kan angi nøyaktig hvilke nettsteder du vil at barna kan besøke. Du kan også kontrollere at de bare kan bruke apper og spill som er egnet for deres alder i Windows 10, og du kan angi tidsbegrensninger for å være sikker på at de ikke bruker for mye tid i den virtuelle verden. Barna kan be om tillatelse til å fortsette å surfe når tiden deres er brukt opp, eller til å vise eller laste ned innhold som er blokkert. Dere kan i fellesskap bestemme hvilket begrensningsnivå som passer for dem.

Bla i karusellen under for å finne ut hvordan du oppretter «Barnekonto» på din Windows 10 PC!

[rev_slider alias=»windows10barnekonto»]

Oppsummering

  1. Finn «Brukerkontoer» på Kontrollpanelet
  2. Trykk på «Behandle en annen konto«
  3. Trykk på «Legg til en ny bruker i PC-innstillinger«
  4. Trykk på «Legg til familiemedlem«
  5. Hak på «Legg til et barn» og trykk deretter på «Personen jeg prøver å legge til, har ikke e-postadresse». (selvsagt, hvis barnet allerede har fått seg e-post adresse kan denne legges inn på «Angi e-postadressen til vedkommende«)
  6. Legg inn relevant informasjon og trykk neste et par ganger.
  7. Gratulerer! Alt er klart! Logg av gjeldende bruker på PC og logg på ny barnekonto!