For et år siden!

Så skjedde alt plutselig og egentlig ganske uventet. Vi har jo minimalisert og effektivisert huset og hjemmet vårt i 3 år nå og vi har egentlig hatt det rimelig romslig og greit, vi i familien som består av 5 flotte personer.

Jeg har levd etter minimalismens regler der vi kun har det vi trenger av eiendeler, alle eiendeler har et hjem og huset kan vel karakteriseres som “ryddig”

Naboen til mamma og pappa, Knut, skal selge huset sitt!” Ordene kom fra min kone og det var helt tilfeldig at det ble nevnt når vi var ute på en kjøretur. “Du kjenner jo Knut du? Han var jo en tidligere kollega av deg?” Derfra og frem til jeg stod der, med 2 nøkkelknipper i hånden, gikk fort, veldig fort.

Prosjekt “Nytt hus” var offisielt i gang!

Vi hadde lenge drømt og fablet om å overta et hus som vi kunne gjøre til vårt eget, og nå hadde vi altså muligheten! Med ca. 100 kvadratmeter mer bolig og et mye større uteområde, kunne vi virkelig få det hjemmet vi ønsket oss! Fallgruvene er likevel mange når en plutselig får mer plass og frie tøyler! Planleggingen var derfor viktig når vi skulle tenke på hvordan vi faktisk ville ha det.

Vi ville ikke ha flere ting, vi ønsket ikke mer rot, vi hadde stort sett det vi trengte og det var, i vårt hode, bare et spørsmål om å få tingene inn på rett sted på en slik måte at huset til slutt kunne oppleves som oversiktlig, enkelt og effektivt.

Vi satte nøkkelen i døren på vårt nye hjem for ca 1 år siden nå og vi stod plutselig til knærne i flyttekasser, malingspann, sagmugg og både gammel og ny parkett. Noe skulle ut, noe skulle inn, noe skulle hives, noe skulle selges og mye, veldig mye, skulle males!

Vi er så utrolig glad for at vi hadde lagt bak oss 3 år der vi hadde minimalisert og ryddet bort eiendeler som i en slik flytteprosess kun ville ha blitt oppfattet som rot og ekstra stress. Likevel hadde vi pakket ned og flyttet over 40 flyttekasser med eiendeler – alt for å kunne vise frem huset vi skulle selge ved billedtaking og på en visning. Jeg vil si at minimalisme gir en fleksibilitet og oversikt som gjør en omfattende jobb som det å flytte faktisk er, mindre stressende og mer overkommelig.

Det er klart at jeg ønsket et oversiktlig liv videre, derfor skulle vi forsøke å skape et minimalistisk, men samtidig koselig hjem.

En, i utgangspunktet, mørk og lite funksjonell loftstue håper vi skal bli til 2 fine soverom i tillegg til et fellesareal der barna kan regjere. Alle 3 vil til slutt få soverom i 2. etg. og vi håper ved å gi barna soverom og fellesareal at de skal kunne samhandle på en fin måte.
Et lite mørkt, men velholdt kjøkken er tenkt revet og skal bli erstattet av en integrert løsning med stuen.
Stuen! Veggen vi ser her vil bli revet for å få kjøkkenet inn i stuen! Døren vil også bli fjernet for å skape en bedre flyt i huset.

Ovnen er flott og blir selvsagt tatt vare på! Vi gleder oss til varmen som forhåpentligvis vil gjøre høsten/vinteren 2019 mer overkommelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.