Julekonkurranse – O Jul med din glede!

** Konkurransen over for denne gang! Bjarte, Helene og Lise vant denne gang! Dere vil bli kontaktet! Gratulerer!! **

 

I vidunderpappa-heimen har vi nå fått en kickstart på julestemningen! Vi fikk tilsendt to julesuksesser fra i fjor, nemlig filmen “Reisen til julestjernen” og NRK adventskalenderen, “Julekongen”.

For noen fantastiske produksjoner dette er. Forseggjort og påkostet i alle ledd. Spesiellt overrasket ble jeg kanskje over filmen “Reisen til Julestjernen” som ikke bare er en ny kopi av den gamle kjære “Reisen til Julestjernen”, men som i mine øyne faktisk er en ny klassiker – no offence Hanne Krogh 😉 Begge DVD/Blurayene er tillatt for alle, selv om minsten i armkroken til vidunderpappa sa “stummelt” noen ganger. Velger å legge skylden på den fantastisk gode lyden jeg har i stuen og blikket til Agnes Kittelsen.

Reisen til Julestjernen (*Spoiler)

En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene. Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over hans rike. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake. Det har nå gått 9 år og denne julen er Kongens siste håp for å finne Julestjernen. En kveld klarer Sonja å unnslippe røverne og rømme inn på Slottet. Der overhører hun den sørgelige historien til Kongen før hun blir oppdaget og tatt til fange. Hun ber om nåde idet den onde Greven vil kaste henne i fangehullet, og Kongen befaler at hun skal løslates fra røverne. Som takk for hjelpen legger Sonja ut på en reise for å finne Julestjernen.

 

 

Julekongen

Kevin er 9 år og bor på Sølvskogen. Far er revisor og jobber for Randi Krohn som eier hele bygda. Mor er politi, lillesøster tror hun er en prinsesse, og storesøstrene krangler hele tiden. Det er snart jul, og familien har nettopp fått beskjed om at de må feire jul hos Kevins plageånd, Peder Krohn. Men så oppdager Kevin en tunell som fører til en skjult ridderdal. Her har vinteren vært borte i 10 år, og det blir stor oppstandelse når Kevin tar med snø fra Sølvskogen. Innbyggerne i Ridderdalen tror at Kevin har magiske evner og kroner ham til konge. Men hvor har den egentlige kongen og dronningen blitt av? Kevin må redde jula – både for sin egen familie og for folkene i Ridderdalen.

Julekongen
 

Julekonkurranse! **Vinnere trukket, Vidunderpappa gratulerer de heldige! **

For å være i julemodus enda en stund, kjører vi en skikkelig julekonkurranse denne gangen! Siden premiene er så fantastiske, velger jeg å legge listen HØYT!

3 delt besvarelse som hver gir en lapp i den enormt store hatten som vidunderpappa har til slike formål.

 

#1 Julequiz – Verdi 1 lapp!

Hvem spilte narren i den første “Reisen til Julestjernen” fra 1976? Og som de sier i barne-tv – “det er kanskje lurt å få hjelp fra noen voksne til akkurat dette”

[qd-contact-form subject=”Narren, hvem er det?” button_text=”Send inn ditt svar”] [qd-contact-field label=”Navn” type=”name” required=”true” /] [qd-contact-field label=”E-post adresse” type=”email” required=”true” reply=”true” /] [qd-contact-field label=”Rolv Wesenlund” type=”checkbox” /] [qd-contact-field label=”Øivind Blunck” type=”checkbox” /] [qd-contact-field label=”Sverre Anker Ousdal” type=”checkbox” /] [qd-contact-field label=”Harald Heide-Steen Jr.” type=”checkbox” /][qd-contact-field label=”Arve Opsahl” type=”checkbox” /] [qd-contact-field label=”Leif Juster” type=”checkbox” /]   [/qd-contact-form]

 

#2 Spre “Juleglede” – Verdi 1 lapp (og sikkert mye karma)!

Del konkurransen på Facebook og få en lapp i hatten. Kanskje du til og med får en ekstra stor presang under treet i år? Kan nesten garantere full karma-konto om du deler med dine venner!

 

#3 Den personlige delen! – Verdi 1 lapp!

Nevn den ène tingen som MÅ til for at det skal bli jul hjemme hos deg/dere! Skriv det inn i kommentarfeltet under og få enda en lapp i hatten!

 

Premien(e)!

3 heldige vinner BEGGE filmene som er omtalt over! Du kan få dem enten på DVD eller på Bluray, og er nok garantert julestemning i heimen! Nesten litt misunnelig på disse vinnerene – SÅ gode premier er det! 🙂