Klar for skolestart?

Nå kommer informasjonen i form av kommunale innlegg på Facebook! Skolestart nærmer seg og det er bare å sjekke skoleruten for når akkurat din skole åpner dørene.

Ungdomsskole

Jeg kjenner litt på spenningen i år. Ikke bare skal minsten og midterste på-an igjen på barneskolen, men nå har vi også en debutant på ungdomsskolen i eldste! Nå begynner det for alvor å bli satt krav til de eldste med karakterer og mer lekser. En skal også forholde seg til noe helt nytt i tillegg. Ny skole. Nye klassekamerater. Nye utfordringer og nye opplevelser.

Vidunderpappa skal også oppleve en ny hverdag. Det er klart at også undertegnede må gjøre en ekstra innsats nå. En må følge mer med på leksene. En må konsentrere seg for å faktisk kunne bidra på det faglige og en bør også være en større støttespiller for ungdomsskoleeleven enn det en kanskje var for en 2. klassing. Utfordringene rundt en skole med tenåringer er helt andre enn de en støtte på i barneskolen. Fristelsene er mange, og advarslene var tydelige på informasjonsmøtet i forkant av skoleåret.

Hvordan lykkes som elev og forelder?

Jeg har dessverre ingen fasit på hvordan lykkes på ungdomskolen. Den ungdomskolen jeg gikk på for en mannsalders siden er ikke den jeg nå hiver eldste inn i. Jeg kan bare følge med, være nysgjerrig og ikke minst støtte eldste når hun skal forsøke å lykkes blant andre spente 8. klassinger på en skole som skal forsøke å forberede elevene på voksenlivet.

Det er smått utrolig å konstatere at den lille jenten som “i går” startet i 1. klasse nå skal begynne på ungdomsskolen. Tiden går virkelig fort og kanskje det viktigste rådet mitt før skolestart må være å bare nyte hver dag og være tilstede i hverdagen. Neste stopp er vel videregående skole og de finnes det mange av, både i nærområdet og andre steder i Norge. Grøss.

Er du klar for skolestart?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.