Lesetid er kvalitetstid!

Jeg har alltid sagt god natt skikkelig til barna, og kveldssang er like naturlig for de små som tannpuss og pysjamas. I vinter utvidet jeg denne «tjenesten» med lesetid. Planen var å lese et kapittel fra en bok de to yngste valgte hver kveld og få øynene bort fra skjerm i hvert fall den siste halve timen før det var natt.

Skal være dønn ærlig på at ikke alle planene jeg har pønsket ut og har satt ut i livet har vært like vellykkede. Ekstra gledelig er det da de gangene jeg lykke så godt som jeg har gjort med «operasjon lesetid».

En liten endring i planene ble det helt i starten av lesekveldene våre. Minsten og Midterste ville nemlig ikke ha noe delt lesestund. De ville ha hver sin bok og hver sin kveld, så nå leser vi annenhver kveld i to forskjellige bøker. En løsning som egentlig fungerer veldig godt!

Nå som det i tillegg er «Sommerles», er fokuset ekstra skjerpet rundt lesetiden og vi har god progresjon i de to bøkene som har blitt valgt ut.


Lovet leserne i min «Sommerles 2021» artikkel at jeg skulle fortelle hvilke bøker de minste lesehestene holder på med nå, og her er midterste og minsten sine boktips!

Midterste

«Hardy-guttene på falskmyntnerjakt» av Franklin W. Dixon


Gledelig var det når midterste hadde funnet en av Vidunderpappas gamle bøker som sitt valg til vår nye lesetradisjon.

Jeg har vel lest omtrent alt som kom ut i Hardy-guttene serien og det var nostalgisk og godt å komme tilbake til Bayport og hilse på Frank, Joe, Chet og tante Gertrude!
Boken er klassisk Hardy-guttene og en får en spennende krimgåte tilpasset et ungdomspublikum under lesetid!

Som et lite artig fakta en kan trekke frem i mer eller mindre spennende sammenkomster, så er Franklin W. Dixon er et kollektivpsevdonym brukt av en rekke ulike forfattere som skrev Hardyguttene-romaner for Stratemeyer-forlaget. Den mest kjente skyggeforfatteren var Leslie McFarlane (1902–1977) som mellom 1927 og 1946 skrev 19 av de første 25 romanene i Hardyguttene-serien.

Minsten

«Julosaurusen» av Tom Fletcher


Dette er en julefortelling som helt fint går an å nyte på en lys sommerkveld!
Jeg har ikke lest noe av Tom Fletcher før, men det kommer nok til å forandre seg fremover! Forfatteren skriver fantastisk bra! Historien er både morsom, spennende, litt grusom og forhåpentligvis, til slutt, varm! Perfekt for lesetid!

Her følger vi de ting som er viktige i hovedpersonen William Trilde sitt liv. Pappaen, julen, julenissen og selvsagt dinosaurer eller rettere sagt dinosauren Julosaurusen.
Hvis ungdommen i huset ikke har fått øynene opp for dette universet, så er det bare å skaffe seg boken asap!

Kanskje er boken ekstra passende litt utpå høsten når vi nærmer oss desember og jul? Kan være en tanke.