Listelykke rydding minimalisme

Listelykke, en bokanmeldelse!

En skulle kanskje tro av Vidunderpappa nå har et ryddig hjem, et strømlinjeformet liv og mye tid til overs? Etter å ha lest bøkene «Synnøves system» og «Farvel, ting» burde vel egentlig undertegnede kunnet gå opp i faget rydding og organisering, men neida. Det er langt mellom det å ha kunnskapen, og det å ha energien til å sette gode ideer ut i livet. Og dessverre skal det mer til enn et par bøker før jeg får kunnskapen ordentlig inn i hodet. Det er som regel mye annet morsomt jeg heller vil bruke tiden på, som lek med barna, matlaging, https://no.unibet.com/betting, og trening. Det er ting jeg heller liker å prioritere enn å rydde og holde orden i hjemme. Kanskje enda en bok om temaet kan gi meg det sparket i ræven som jeg trenger for å sette i gang? Vi ser her på «Listelykke» av forfatteren og ryddeeksperten Gunn Beate Reinton Rulnes.

«Vi tror vi trenger så mange ting, men det vi egentlig trenger er tid og rom til å puste»Gunn Beate Reinton Rulnes

Bokanmeldelsen

Gunn Beate dekker alt det grunnleggende innen rydding i sin bok «Listelykke«. En må først kvitte seg med det en har ekstra, en må organisere det en har igjen. Dette er en oppskrift som de fleste i «ryddemiljøet» kan stille seg bak, og det er vel en logisk tilnærming til problemet «rot». Selv om det er en «enkel» løsning, så er det ikke nødvendigvis så enkelt å gjennomføre, ihvertfall ikke med ren samvittighet og ihvertfall ikke om en har barn i huset. Dette har Gunn Beate fokus på i sin rydde-bok!

Forfatteren har et ekstra fokus på det å leve sammen med barn, og gir en rekke eksempler og løsninger på hvordan en på best mulig måte kan hjelpe og få hjelp av barna under ryddingen. Dette er et veldig viktig aspekt om en ønsker å ha et ryddig hjem, og garantert det viktigste aspektet for småbarnsforeldre som ønsker en ryddig tilværelse. Rulnes har ikke en urimelig teoretisk fremgangsmåte for å få et ryddig hjem sammen med barna, men skriver at en faktisk skal bo i et hjem og gir råd ut i fra dette.

Listelykke notatbok!

En annen ting som skiller Listelykke fra andre bøker om samme tema, nemlig en detaljert innføring i bruk av nettopp lister. Gunn Beate har fra barndommen av vært tilhenger av å lage lister, dagbøker og av å bruke kalenderbøker. Da standardbøkene på markedet (Filofax, A-plan etc) ikke strakk til lenger, gikk hun over til å lage sine egenproduserte listebøker. Med utgangspunkt i listebøkene og oppgavelistene sine, og med inspirasjon fra Bullet Journal-teknikken, har forfatteren også gitt ut Listelykke notatbok! I denne finnes det ferdig tegnede lister for et helt år, og du finner alt (ønskelister, alle husets rom, mål for sparing, ferier, egenutvikling og husarbeid) på ett sted! Her kan ungene krysse av for sine plikter, og hele familien kan med hjelp fra boka komme til enighet om når og hvor ofte husarbeid skal utføres. I tillegg får du egne kalendersider og sider for ukemenyer og handlelister for hele året. Du kan konsentrere deg om å faktisk fylle inn oppgaver, stryke dem ut, skrive ned ting du må huske på, og ideer du har.

Listelykke notatbok
Oppsummering Jeg liker at Listelykke har noen nye elementer i forhold til andre ryddebøker der ute. Den inneholder alt det en kan forvente av en ryddebok, med innslag av Konmari og andre metoder som finnes på markedet i dag. At den (som første norske ryddebok?) har et veldig stort fokus på barn og familie i tillegg til en flott innføring i lister og oppgavelister, gjør at boken skiller seg ut og er et meget godt alternativ for de som ønsker å ha det ryddig i livet! Konkurranse Gunn Beate har lyst til å gi bort et komplett Listelykke-sett, med boken Listelykke og Listelykke Notatbok,  til èn heldig leser av vidunderpappa.no! Det eneste du trenger å gjøre for å vinne, er å kommentere på Vidunderpappa’s Facebook eller Instagram vegg! Som vanlig er det ikke negativt å tagge en venn eller uvenn som kan trenge det litt mer ryddig i sitt liv! 🙂
Listelykke rydding minimalisme