Listelykke Jul, en lykkelig bokanmeldelse!

Jeg har tidligere fått lov til å anmelde den originale “Listelykke”, skrevet av Gunn Beate Reinton Rulnes, og ble da både motivert til å lage lister og overbevist om at hovedbudskapet i boken var riktig. En må først kvitte seg med det en har ekstra, en må organisere det en har igjen. Dette var en utrolig forenkling av et stort og til tider vanskelig tema. Det har kommet ut flere “ryddebøker” og jeg har anmeldt flere, men få har en slik fokus på familien og hvordan få det til å fungere som det Reinton Rulnes har.

En klassisk planlegger er selvsagt inkludert i “Listelykke Jul”

Listelykke Jul

Nå er Gunn Beate tilbake med en ny Listelykke bok, nemlig “Listelykke Jul”. Dette er en notatbok, eller “Bullet journaling” bok, som skal hjelpe familien til å planlegge og få en kontroll over kanskje den mest travle tiden i året, nemlig førjulstiden. Til og med en sindig, avslappet, yin & yang person som det Vidunderpappa er kan bli stresset når en vanlig førjulsplan består av alt fra innkjøp til kortlaging, til pakking, til baking, vasking og pynting. I tillegg skal en jo delta på x antall tilstelninger i forbindelsen jul, en skal følge opp ungene og forsøke å klappe med innlevelse når du i 3 grader og lett sludd skal se dem gå rundt skolen med lys i håret. Så var det å få tid til kosen, julestemningen og det å lage fine rammer rundt familien da, har en tid til det også?

Alt er tenkt på! Har du planlagt hvilke grep du må gjøre for å få en harmonisk og koselig bortejul?

Julelister

Boken samler alle dine julelister på ett sted, og kan brukes i flere år. Her kan du føre lister over husarbeid, gaveinnkjøp, adventskalendere, julekort, menyer, budsjett, julegleder, aktiviteter og mye, mye mer. Boken inneholder også oppskrifter på julemat og julesnacks. Få inspirasjon, mer orden og oversikt i ventetiden fram mot jul.

Gunn Beate gir oss et fantastisk redskap til å få unna de praktiske tingene og da heller få mer tid til kosen med “Listelykke Jul”. Hvis en planlegger som dette kan ordne oss noen kvelder ekstra til å slenge beina opp i sofaen og puste ut, så er den verdt det. Hvis en planlegger som dette kan gi oss litt mindre høye skuldre og kan få oss til å smile når ungene kommer hjem med enda en lapp der vi skal stille for å høre klassekoret fremføre Juleklassikere, så er det verdt det!

Jeg skal i år forsøke å bruke denne planen, så får vi se da om denne julen kan bli den beste ever! Jeg er hellig overbevist om at en kan klare å få hodet over vannet og nyte livet, også i november og desember.

Comments 7

  1. Den ekstra tiden ville jeg bruke sammen med barnebarnet og familien. Kanskje det til og med vil bli litt tid til ekstra skriblerier. ?

  2. Jula er alltid en favoritt, for da samles hele familien ? Men jeg har en innleveringsoppgave rett over jul, så tiden jeg hadde spart med listelykke skulle gått til å være med familien min?

  3. Da vil jeg bruke tiden jeg får til overs på min nydelige datter, og nyte den første julen vi får sammen uten å stresse i førjulstiden <3

  4. Jeg skulle brukt den ekstra tiden og energien til å lage enda mer julegodis og mat, se enda flere julefilmer og rett og slett slappet av og kost meg enda mer med familien og samboeren min! Kanskje jeg til og med hadde fått mer energi og tid til å lese litt ekstra til eksamen 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.