Oppdrag juleglede!

Den kanskje aller beste tiden på året er julen og ikke minst advent. En har minner fra tider med snø, minner fra tider der en gledet seg og minner fra tider der en var samlet for å nyte alt det som julen var. Dette er minner jeg har, som jeg har lyst til å overføre til mine barn. Kanskje advents-boken «Oppdrag juleglede» er første steg?

De siste årene har julen bestått av plast. Jeg har brukt penger og energi på å pakke inn adventskalender gaver som består av plast, jeg har brukt penger og energi på julegaver som består av plast, jeg har pyntet med plast og budskapet har ingen kunnet se eller funnet mellom hauger av julepapir, emballasje, allerede ødelagte leker og julebånd i alle verdens farger. Jeg har flere 1. juledager kommet frem til samme konklusjon, dette kan virkelig ikke fortsette. Hvor er julestemningen, hvor er kosen og hvordan i all verden skal jeg få plass til all denne plasten i et allerede overfylt hjem?

Jeg vil ha takknemlige barn, jeg vil ha ro, jeg vil kunne nyte, jeg vil finne julegleden i år!

Jeg fant ut, via Instagram faktisk, at det ikke kun er jeg som har samme tanker omkring julen. Forskjellen er vel at jeg har gitt opp og følger strømmen, mens Anne Hvidsten tar opp kampen! Hun vil ha julen, julegleden og budskapet tilbake! Anne sin kamp har resultert i boken «Oppdrag juleglede«.

Denne boken skal jeg lese sammen med mine barn i advent! Barna elsker at jeg leser for dem, og jeg må faktisk si at jeg gleder meg til 1. desember! 24 kapitler som skal til slutt gi barn og voksne en juleglede sammen. Dette er kanskje verdens beste ide, ja siden «Skomakergaten» gikk på NRK TV, selvsagt.

Oppdrag Juleglede

«Oppdrag juleglede» er ikke bare en barne- og familiebok. Det er en måte å ta tiden tilbake på. Finne roen sammen med familien i den travle førjulstiden. Ta seg tid til en hyggelig lesesund sammen. Snakke om de viktige temaene i livet.

Boken «Oppdrag juleglede» er inndelt i 24 kapitler, og du kan lese et kapittel hver dag frem til julaften. Eller les alt i ett jafs, om du vil.

Er du lei av all slags julekalendere med dyre ting ungene ikke trenger? Overflod av pakker og rot?

Denne boken er til alle som mener at tid med familien er den aller viktigste investeringen.

Boken er skrevet av Anne Hvidsten, f. 1981. Anne Hvidsten er forfatter, låtskriver og artist. Hun har tidligere gitt ut tre album med egne låter. Anne har en bachelor i journalistikk og utdanning innen økonomi og markedsføring. Hun har jobbet som journalist og redaktør, men har også lang erfaring innen prosjektarbeid, salg og markedsføring. «Oppdrag juleglede» er hennes første barnebok.

Boken er illustrert av Solveig Serigstad Hauge, f. 1978. Solveig er illustratør med hovedfag i visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hun underviseri kulturskule og i kunst og håndverk, og har illustrert til undervisningsbøker, diktbøker og barnebøker.

Hva er en julegleder? En julegleder er en person som gjør noe hyggelig for andre, og det midt i den travleste tiden av året. En julegleder er en som tar seg tid til å se andre mennesker og gjøre ting sammen med dem.

Vær en julegleder du også. Bli med på å spre omtanke, nestekjærlighet og gode tradisjoner videre i julen i år. Del gjerne bilder fra dine gode lesestunder, eller vis hvordan du er en julegleder for andre på.